۱۳۹۵ مهر ۳, شنبه

ستاد «امر به معروف» فصل تازه فعالیت یک نهاد شبه نظامی

در روزهای اخیر دیدارهای پی‌درپی اعضای ستاد امر به معروف و نهی از منکر نشان از آغاز برنامه‌های تازه‌ای ستاد برای اجرای ضوابط اسلامی انقلابی در جامعه دارد.
«محبت‌نیوز»- این روزها اعضای ستاد «امر به معروف و نهی از منکر» جلسات زیادی را با مراجع و مقامات ارشد امنیتی برگزار می‌کنند. تنها در یک هفته اخیر این ستاد دو دیدار با دو تن از مراجع بلندپایه حکومتی داشته است.

دیدار پیشین آنها با حسین نوری همدانی بود که او از وزارتخانه‌ها خواست خودشان با بدحجابی برخورد کنند و ناهیان منکر وارد این جریان شوند. دیدار دوم با ناصر مکارم شیرازی، بوده که او نیز توصیه کرده «باید از تمامی امکانات و بخصوص تبلیغات شهری در زمینه امر به معروف و نهی از منکر استفاده کرد.»
به گفته او امر به معروف و نهی از منکر باید از شکل فردی به شکل گروهی تبدیل شود، و آمران به معروف در آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها و کلیه اماکن و نهادها حضور و فعالیت داشته باشند.
او گفته امر به معروف و نهی از منکر همراه با خشونت و دخالت در زندگی و کار مردم نیست، اما استثنائاتی هم عنوان کرده از جمله اینکه در «برخی از مواقع باید با صرف هزینه جلوی مفاسد و مشکلات را گرفت و در امر به معروف و نهی از منکر نیز گاهی باید به مسائل مالی نیز توجه کرد.» او پیشنهاد داده علاوه بر بیلبوردهای شهری، صداوسیما و روزنامه‌ها نیز در این زمینه فعالیت کنند.
اوایل سال ۹۳ پس از کشته شدن یک طلبه بررسی طرح حمایت از امران به معروف در دستور کار کمیسیون فرهنگی مجلس و پس از آن کمیسیون مشترک قضایی و فرهنگی قرار گرفت. دولت مخالف تصویب آن بود، اما مجلس به شدت به دنبال حمایت از آنهایی بود که نگه داشتن مردم در مسیر اسلام را رسالت خود می‌دانستند که عمده آنها روحانیون و بسیجیان هستند.
دولت بر این باور بود فعال شدن و حمایت از آمران به معروف زیر سوال بردن وزارت کشور است و اقدامات خودسرانه آنها باعث می‌شود امنیت مردم به خطر افتد، در مقابل حامیان این طرح معتقد بودند باید این فرضیه دینی در جامعه پیاده شود و حمایت مراجع و همینطور بسیج و سپاه را نیز به دنبال خود داشتند.
طبق مصوبه مجلس ستاد امر به معروف و نهی از منکر عهده‌دار وظایف ذیل است:
۱-تعیین سیاست‌ها و خطی مشی‌های اساسی در زمینه ترویج و اجرای امر به معروف و نهی از منکر و پیشنهاد آن به مبادی ذیربط
۲-تبادل اطلاعات و نظرات برای شکل‌گیری سیاست‌های مربوط به امر به معروف و نهی از منکر
۳-آسیب‌شناسی و ریشه‌یابی علل ترک معروف و ارتکاب منکر
۴-تعیین الگوهای رفتاری
۵-زمینه‌سازی برای مشارکت همه جانبه آحاد مردم و دستگاه‌های اداری و رسانه‌های عمومی در امور مربوط به فریضه امر به معروف و نهی از منکر
۶-رصد اقدامات انجام شده در اجرای این قانون و انعکاس آن به مراجع ذیربط
۷-تدوین راهبردهای آموزشی برای سطوح مختلف جامعه
۸-آموزش و پژوهش و تحقیق در زمینه امر به معروف و نهی از منکر و ترویج گسترش فرهنگ آن
۹-شناسایی ظرفیت‌ها و کمک به تشکیل جمعیت‌ها و تشکل‌های مردمی فعال
۱۰-حمایت همه جانبه از اقدامات قانونی آمران به معروف و ناهیان از منکر
۱۱-پیگیری مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در ارتباط با تکالیف ستاد امر به معروف و نهی از منکر در زمینه راهکارهای اجرایی فرهنگ عفاف و حجاب
۱۲-ارائه گزارش سالانه به رهبر ایران و قوای سه‌گانه و مردم
حالا باید دید وسعت فعالیت‌های یک نهاد فراقانونی شبه نظامی تا چه اندازه در رسیدن جمهوری اسلامی ایران به اهداف اسلامی انقلابی تاثیرگذار خواهد بود. همزمان اما خبرگزاری راشاتودی روسیه در گزارشی با کنایه به اظهارات فکاهی روحانیون از جمله ارتباط بین زنا و زلزله و همینطور ارتباط خشکی آب زاینده رود و بی‌حجابی تاکید کرده با همه بگیر و ببندها دختران ایرانی همچنان به دنبال پوشش غربی هستند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر