برخى از شخصيت‌هاى سياسى بين‌المللى و نمایندگان جوامع ایرانی در اروپا در سمينارى كه روز شنبه گذشته 13شهریور (3سپتامبر) در دفتر "شورای ملی مقاومت ايران" در اور سوراواز ( در حومه پاریس) برگزار شد، خواستار تشكيل دادگاهی ويژه برای محاكمه سران رژیم ايران به خاطر "اعدام‌هاى دسته‌‌جمعى هزاران زندانى سياسى در سال 1988 و نيز جنایت‌های مستمر" اين نظام شدند.
در اين سمينار كه با شرکت و سخنرانی شماری از شخصیت‌های بین‌المللی برگزار شد، اد رندل، رييس كنوانسيون حزب دمكرات آمریکا در ژویيه 2016 و فرماندار سابق پنسیلوانیا با اشاره به اعدام زندانیان سیاسی در سال 67 گفت: "چه چیز آزار دهنده‌تر از این است که وزیر دادگستری روحانی یکی از اعضای کمیته مرگ در این قتل‌عام بوده است. این خود میزان مدره بودن این دولت را نشان می‌دهد. رژیمی که وزیرش چنین فردی است باید محاکمه شود".
رییس سابق حزب دموکرات آمریکا افزود: اشتراکات زیادی بین آنچه مجاهدین برایش مبارزه می‌کنند و آنچه میهن‌دوستان آمریکایی برایش جنگیده‌اند، وجود دارد. وی تاکید کرد که فقط از یک راه آزادی به ایران می رسد و آنهم تغییر این رژیم است".
برنارد كوشنر، وزير خارجه پيشين فرانسه گفت در دورانی كه اين جنايت‌ها در ايران صورت گرفت از خود می‌پرسم كه مدافعان حقوق بشر در آن زمان چه می‌کردند. وی اضافه كرد بايد دادگاهی ويژه برای محاكمه جنایت‌های ملایان تشكيل شود. او گفت فقط در 1988 نبود كه كشتار صورت گرفت بلکه همين امروز هم در ايران كشتار ادامه دارد. در سال گذشته ایران بيشترين ميزان اعدام به نسبت جمعيت را در جهان داشته است. اين اعدام‌ها از زمان توافقنامه هسته‌ای بیشتر هم شده است.
استراون استیونسون، رئیس بنیاد اروپایی آزادی عراق و نماینده پیشین پارلمان اروپا نیز خطاب به سمینار گفت:‌ "در رابطه با ۳۰هزار نفر که در سال ۱۹۸۸ قتل‌عام شدند چه اتفاقی افتاد؟‌ اصلاً هیچ کاری از سوی غرب انجام نشد. اگر ملل متحد قرار است ذره‌ای اعتبار برای خود حفظ کند باید این مسئله را این ماه در شورای حقوق بشر در ژنو به عهده بگیرد. این باید یکی از موضوعات کلیدی در دستور کار آنها باشد. این مسئله باید روی میز شورای امنیت ملل متحد برود. عاملان و قاتلان باید حساب پس بدهند و به پای عدالت کشیده شوند".
مریم رجوی، رییس"شوراى ملى مقاومت ایران" در سخنرانى خود از جامعه بین‌المللی و دولت‌های غربی خواست که "سران نظام ولایت فقیه را به خاطر جنایت علیه بشریت در ایران به ویژه قتل عام 30هزار زندانی سیاسی در سال 67 در مراجع بین‌المللی در مقابل عدالت قرار دهند".
رجوى همچنین خواستار آن شد که "هرگونه رابطه با این رژیم مشروط به توقف اعدام شود". وی با تاکید بر اینکه " دادخواهی 30هزار زندانی قتل‌عام شده در سال 67 بخشی از كارزار سرنگونی این رژیم است"، عموم مردم ایران را به "یاری و همبستگی برای گسترش این جنبش" فرا خواند.