یکی از مهم ترین پروندههایی که در جریان آن از سعید مرتضوی در مجلس ایران به عنوان یک متهم به قتل نام برده شد، پرونده مربوط به مرگ زهرا کاظمی، عکاس ایرانی – کانادایی بود.
علی مطهری در واکنش به عذر خواهی سعید مرتضوی مظنون اصلی جنایت در کهریزک به وی گفته است:”که نامه آقای مرتضوی در مجموع یک کار مثبت بود. در این نامه او خطای خود را پذیرفت و خوب است نامهای هم در مورد زهرا کاظمی بنویسد و موضوع را روشن کند”.
علی مطهری گفته است که این خوب است مرتضوی خطای خود را پذیرفته است و با این عذر خواهی میتوان از واژه شهید برای کشته شدگان جنایت حاکمیت در سال ۸۸ استفاده کرد.
همچنین به نقل از خبرگزاری حکومتی ایسنا “این که ایشان سه جوان مرحوم روحالامینی، کامرانی و جوادیفر را «شهید» نامیده است نشان میدهد که اعتراض مدنی را در جمهوری اسلامی ایران به رسمیت میشناسد و مانند برخی افراد نیست که معتقدند – اگر چه به زبان نمیآورند – اساسا در جمهوری اسلامی ایران خطایی رخ نمیدهد و کسی هم حق اعتراض ندارد و هر معترضی را ضد نظام وحتی ضد اسلام و ولایت معرفی میکنند”.
مطهری گفت: “این هم یک نقطه مثبت برنامه ایشان بود و حتی میتواند تعبیر «شهید» نتیجه گرفته آقای مرتضوی معترضان سال ۸۸ را محق میداند، اما بهنظر من بیش از آنکه آقای مرتضوی بهعنوان مسئول خطاهای خود مجرم است کسانیکه چیزی بهنام مرتضوی را ساختند و از او حمایت کردند مجرم هستند. وقتی شما به جوانی کمتجربه آن همه اختیارات بدهید که هر نشریهای را که خواست تعطیل کند و هر رفتاری با متهمان داشته باشد خود به خود سرکش میشود و طبیعت آن است”.
مطهری در ادامه گفته است : “مسالهای که برای من حل نشده است حمایت عجیب آقای احمدینژاد بهعنوان رییسجمهور از آقای مرتضوی است که با علم به تخلفات و خطاهای ایشان این مقدار از او حمایت کرد تا آنجاییکه حاضر شد وزیر کار بهخاطر حمایت رییسجمهور از آقای مرتضوی برکنار شود و حادثه یکشنبه سیاه مجلس نهم در روز استیضاح وزیر کار رخ دهد. چراکه دلیل اصلی استیضاح وزیر کار دولت دهم عزل نکردن آقای مرتضوی از ریاست سازمان تامین اجتماعی بود درحالیکه طبق قانون و خصوصا رای دیوان عدالت اداری باید او را عزل میکرد”.
مطهری گفت: “به هر حال اینها باید برای ما درس شود تا در آینده با اختیارات وسیع دادن به یک فرد موجب بدبختی خودش و افراد دیگر و آسیب اجتماعی نشویم”.
یکی از مهم ترین پروندههایی که در جریان آن از سعید مرتضوی در مجلس ایران به عنوان یک متهم به قتل نام برده شد، پرونده مربوط به مرگ زهرا کاظمی، عکاس ایرانی – کانادایی بود.
زهرا کاظمی که در تیرماه سال ۱۳۸۲ «در حین عکاسی از محوطه بیرونی زندان اوین» بازداشت شده بود، پس از چند روز بازجویی به صورت مشکوکی جان خود را از دست داد.
در ابتدا بر اساس گزارش پزشکی قانونی کشور علت مرگ «برخورد جسم سخت» با سر کاظمی در زندان اوین عنوان شده بود، اما مجلس ششم کمیته ویژهای تشکیل داد تا علت اصلی این مرگ را بررسی کند.
کمیته بررسی و تحقیق در مورد قتل زهرا کاظمی در گزارش خود مرتضوی را به عنوان متهم ردیف اول این پرونده معرفی کرده و حتی برخی از نمایندگان خواستار برکناری او شدند.
محسن آرمین نماینده مجلس ششم و عضو این کمیته ویژه از تریبون مجلس گفت که مرتضوی پس از دو روز بازجویی از خانم کاظمی به دلیل نامعلومی این خبرنگار را به نیروی انتظامی تحویل داده که پس از آن زهرا کاظمی به بازجویان نیروی انتظامی گفته بود که او را به هنگام بازجویی در دادستانی از ناحیه سر مورد ضرب و جرح قرار دادهاند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر