۱۳۹۵ بهمن ۱۷, یکشنبه

مصائب تلخ پناهجوی ۲۱ ساله ایرانی در جزیره مانوس

برخی از آمارها حکایت از آن دارد که هم اکنون حدود ۴۵۰ ایرانی در نائورو و مانوس بازداشت هستند و درخواست آنها برای پناهندگی رد شده است.
به گزارش «محبت نیوز» فیجی یک پناهجوی ایرانی را که از اردوگاه پناهجویان جزیره مانوس در پاپوآ گینه نو گریخته و قصد پناهدگی در این کشور را داشت، بازداشت کرده و به جزیره مانوس بازگردانده است.

این پناهجوی ایرانی که «لقمان سواری» نام دارد به تازگی برای درخواست ویزای حمایت به فیجی رفته بود اما به گفته مقام‌های دولتی فیجی او در مدت ۱۰ روزه‌ای که باید تقاضای ویزا خود را ارائه می‌کرد، از اقدام خودداری کرده است.
به گفته رادیو فردا، وکیل این پناهجوی ۲۱ ساله ایرانی که در هنگام بازداشت او در خارج از سووا، پایتخت فیجی، او را همراهی می‌کرده، گفته است که موکلش قبل از این که بتواند در خواستش را تسلیم مقام‌های مهاجرتی فوجی کند، بازداشت و به جزیره مانوس برگردانده شده است.
لقمان سواری سه سال اخیر را در اردوگاهی مخصوص مردان در مانوس، تحت تدابیر سخت‌گیرانه مهاجرتی استرالیا به سر برده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارش خود در این زمینه یادآوری کرده که پس سه سال سیاست‌های سختگیرانه دولت استرالیا در مورد طرد پناهجویان که اعتراض سازمان ملل را به همراه داشته، لقمان سواری می‌توانست اولین پناهجویی باشد که از کشوری ثالث درخواست ویزای حمایت کرده است.
استرالیا این پناهجوی ایرانی را در اوت سال ۲۰۱۳، بیش از سه سال پیش، به اردوگاهی که مانوس که تنها ویژه مردان است فرستاده بود، و آن طور که آسوشیتدپرس گزارش کرده، در نهایت با درخواست پناهندگی‌اش در پاپوآ گینه نو موافقت شد، و او زندگی‌اش را در خارج از اردوگاه ادامه داد.
با این حال او گفته است که از سوی ساکنان محلی مورد آزار و اذیت قرار گرفته و در مقطعی هم از سر فقر در خیابان زندگی کرده است.
بسیاری از کسانی که در بازداشتگاه‌ها و اردوگاه‌های استرالیا در جزایر اقیانوس آرام به سر می‌برند، می‌گویند از «خشونت و آزار و اذیت» در کشورهایی چون عراق، ایران و افغانستان گریخته‌اند.
با این حال وضعیت این پناهندگان در این بازداشتگاه‌ها و اردوگاه‌ها انتقاد شدید سازمان ملل و سازمان‌های حقوق بشری را به دنبال داشته است.
روز جمعه ائتلافی از ۶۹ نهاد و جمعیت مختلف در استرالیا، از دولت این کشور خواستند که اردوگاه‌های خود در جزایر اقیانوس آرام را تعطیل کند و به یک بحران انسانی پایان دهد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر