۱۳۹۵ بهمن ۱۸, دوشنبه

سیاستمدار استرالیایی: ۹۸ درصد مردم کشورمان با “حلال” مخالفند

بعضی ها کباب حلال و تبلیغات برای این محصول را به نفوذ روزافزون اسلام در استرالیا تعبیر می‌کنند.
halal_aus
به گزارش «محبت نیوز» اسنک پک حلال مقداری گوشت کبابی است، مقداری سیب‌زمینی سرخ کرده، و البته سس. و این ترکیب این روزها در ساندویچی‌های استرالیا حرف اول را می‌زند.
آدم فکر نمی‌کند چنین پدیده‌ای محل بحث سیاسی باشد، اما هست. بعضی استرالیایی‌ها اچ.اس.پی و محبوبیت آن را نشان مدارا و تکثر جامعه‌شان می‌دانند. اما بعضی دیگر آن را به نفوذ روزافزون اسلام در این کشور تعبیر می‌کنند.
به گفته بی بی سی فارسی، «اسنک پک» هنگامی وارد سیاست شد که پالین هنسن، از سیاست‌مداران راست‌گرا و ضداسلام استرالیا، پیشنهاد یک سیاست‌مدار دیگر را برای خوردن اسنک پک حلال رد کرد.
آن سیاست‌مدار دیگر سام دستیاری بود؛ از سناتورهای حزب کارگر که می‌گوید مسلمان است اما آداب آن را به جا نمی‌آورد. او به عنوان تبریک به خانم هنسن که تازه وارد سنا شده بود گفت: “شما را به صرف یک اسنک پک حلال در غرب سیدنی دعوت می‌کنم، هر وقت که برایتان مناسب است.”
می‌شود گفت آقای دستیاری می‌خواست سربه‌سر خانم هنسن بگذارد، چون یکی از مواضع حزب یک ملت که خانم هنسن عضو آن است، این است که “با خرید محصولات حلال به اسلامی شدن استرالیا کمک مالی می‌کنید.”
بنابراین عجیب نبود که خانم هنسن این‌طور به “دستیاری” جواب بدهد: “قراری در کار نیست، خیلی ممنون. علاقه‌ای به حلال ندارم.” او در ادامه گفت “۹۸ درصد استرالیایی‌ها” با حلال مخالفند.
پس از این جدال لفظی، ناگهان محبوبیت اسنک پک حلال دوچندان شد. یک کباب‌فروشی در ملبورن حتی به منوی غذایش کباب “پالین هنسن” هم اضافه کرد – که در توضیحش آمده: “کباب بره، مغزپخت روی سیخ گردان، با ماست و نعنا و سس تند و پنیر و چیپس”.
اسنک پک حلال ابتکار استرالیایی‌هاست. اما مبتکرانش مهاجران و نوادگان مهاجران اخیر از خاورمیانه و اروپا بوده‌اند.
ابتکارشان در حقیقت ترکیبی است غذای این ملت‌ها، و حتی روی فیس‌بوک صفحه ویژه دارد، که بالایش نوشته: “جایی برای اینکه تجربه‌های اسنک پکی‌مان را با هم در میان بگذاریم و بهترین اسنک پک دنیا را پیدا کنیم.”
صفحه فیس بوک این خوراک حلال نزدیک به ۱۸۰ هزار عضو دارد. گردانندگانش پس از آنکه در کبابی اوز ترک جونیور در سیدنی کباب خوردند راهش انداختند.
افق بزوغلو، صاحب کبابی اوز ترک جونیور، می‌گوید “قبلن هر ده کباب که می‌فروختیم یک اسنک پک هم می‌فروختیم. الان برعکس شده. ده اسنک پک می‌فروشیم یک کباب.”افق بزوغلو می‌گوید هیچ‌وقت کسی با حلال بودن گوشت مشکلی ندارد.
کمیته انتخاب دیکشنری مک‌کواری در رأیش نوشته انتخاب اسنک پک حلال به عنوان واژه سال “نشان می‌دهد چیزی که زمانی فقط مال مسلمان‌ها بود حالا در سراسر جامعه استرالیا جاری شده است.”
سوزان باتلر، سردبیر دیکشنری حتی معتقد است آنها که پدید‌آورندگان لغت‌نامه‌ها “باید تا جایی که در ظرفیت یک انسان است، از غذاهایی که در لغت‌نامه می‌نویسند بچشند.”

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر