پس از دفن شهدای جنگ در پاسارگاد، حالا نوبت به حضور طلاب در تخت جمشید برای ارائهی اطلاعات تحریف شده تاریخی و باستانی به توریستهای داخلی و خارجی رسیده است.
به گزارش «محبت نیوز» در ایام نوروز امسال (۱۳۹۶) برای نخستین بار گروهی از طلاب حوزه علمیه قم با همکاری اداره اوقاف به تخت جمشید رفتند تا به گفتهی خودشان به سؤالات مردم دربارهی تاریخ باستان ایران پاسخ دهند و از شیوههای مختلف برای تبلیغ اهدافشان استفاده کنند.
آنها میگویند حضورشان در تخت جمشید گرچه برای مردم عجیب بود و میپرسیدند «اینجا چه ربطی به شما دارد؟» اما دستاوردهای زیادی داشته است.
از جمله اینکه مشکلات را به گوش مسئولان مربوطه رساندند و همینطور به گفتهی خودشان به مردم توضیح دادند که بین تاریخ اسلام و ایران ارتباط وجود دارد. آنها با توریستهای داخلی و خارجی ارتباط گرفتند و برایشان از تاریخ ایران و تخت جمشید گفتند.
- بیشتر بخوانید: تعداد زیاد طلاب در حوزه علمیه دردسر ساز شده است
تصاویری از آنها نیز منتشر شده که نشان میدهد در کنار آثار باستانی تخت جمشید نماز جماعت به پا کردند و در مردم برای گرفتن عکس دسته جمعی کمک میکنند و توپ فوتبال در اختیار آنها قرار میدهند و به طور کل خود را در فعالیتهای عمومی شرکت میدهند.
حضور روحانیون و طلاب در بین مردم به خصوص در اماکن عمومی که کمتر شاهد حضور آخوند و طلبه بوده، یکی از سیاستهای حوزهی علمیه قم برای ترویج اسلام است.
- بیشتر بخوانیم: وقتی که جوانان طلاب را سرکار میگذراند
در سالهای گذشته با وجود اینکه علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی تاکید کرده بود که به جای حجم زیادی از کلاسهای آموزش زبان انگلیسی، به آموزشهای زبانهای دیگر از جمله اسپانیولی، فرانسوی و ترکی اهمیت داده شود، بسیاری از طلاب در مشهد و قم به صورت رایگان زبان انگلیسی آموختند.
همزمان در شهرهای توریستی از جمله اصفهان و کاشان حاضر شدند و با گردشگران داخلی و خارجی ارتباط گرفتند. حتی گروهی از طلاب وروحانیون برای ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی به استادیومهای فوتبال رفتند و در کنار تماشاگران نشستند و چهره به چهره سعی در تبلیغ اسلام برای آنها کردند.
اما در مورد تخت جمشید به نظر میرسد موضوع فرای تبلیغات باشد.
پس از برگزاری آیین روز بزرگداشت کوروش در هفتم آبان ماه حکومت متوجه شده که هزاران ایرانی هستند که بدون توجه به تبلیغات دینی و مذهبی همچنان به تاریخ ایران علاقمند هستند و این علاقهی خود را که ترکیبی از باورهای ضددینی و ضدحکومتی است با وجود ریسک و مخاطرات بالا به نمایش میگذارند.
- بیشتر بخوانیم: سه چهارم طلاب در نظام اسلامی، صاحبخانه شدهاند
در برگزاری روز بزرگداشت کوروش هزاران نفر از مردم بدون اینکه تبلیغ رسمی در رسانههای جمهوری اسلامی صورت گرفته باشد از طریق فراخوان در فضای مجازی به تخت جمشید رفتند، مراسم بزرگداشت روز کوروش را برگزار کردند و گزارشها حکایت از آن داشت که علیه نظام جمهوری اسلامی، ولی فقیه و حتی علیه دین اسلام شعار دادند و در مقابل تعداد زیادی از آنها دستگیر شدند.
تخت جمشید به واسطه وجود مقبرهی کوروش از اهمیت بیشتری برای مردم و علاقمندان به ایران باستان برخوردار است، از این رو حاکمیت سعی کرد تا دست کم در آنجا هم حضور امنیتی و پلیسی داشته باشد و هم حضور تبلیغاتی و دینی.
روشی حاکمیت برای پلیسی کردن دانشگاهها و اماکن تفریحی به کار میبرد دفن شهدای جنگ ایران و عراق و به تازگی دفن کشته شدگان مدافع حرم در این محلهاست. همچنان که در مورد دفن کشتهشدگان جنگ در پاسارگاد اقدام کرد.
به طور عمده وقتی دهها دانشجو و فارغالتحصیل در رشتهی باستان شناسی و تاریخ بیکار هستند و میتوان چنین مشاغلی را برای آنان فراهم کرد چرا طلاب مامور این کار میشوند؟
این وضعیت به جمهوری اسلامی فرصت میدهد تا آن محل را مقدس جلوه دهد. قداستی که تعریف آن ایجاد یک کیوسک محافظ و نگهبان با حضور تعدادی بسیجی آغاز میشود به برگزاری انواع و اقسام مراسم دینی و مذهبی میانجامد و تبدیل به پاتوقی برای بچه هیاتیها و هواداران نظام میشود و به آنها این اجازه را میدهد که قوانین نانوشته حاکم بر حسینیهها و مساجد را در این محلها نیز پیاده کنند. مدلی که به نظر در مورد پاسارگاد و بیستون و تخت جمشید با قدرت بیشتری آغاز شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر