نماینده زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی ایران، در واکنش به ابلاغیه دبیر شورای نگهبان آن را خلاف اصل سوم قانون اساسی دانست.
به گزارش «محبت نیوز» اسفندیار اختیاری، نماینده زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی ایران، در واکنش به ابلاغیه دبیر شورای نگهبان مبنی بر عدم تائید صلاحیت نامزدهای اقلیت مذهبی در انتخابات شوراهای شهر و روستا، آن را خلاف اصل سوم قانون اساسی دانست. احمد جنتی، روز گذشته (سهشنبه ۲۹ فروردین)، با انتشار ابلاغیهای خواستار جلوگیری از تائید صلاحیت نامزدهای اقلیتهای دینی در انتخابات شوراهای شهر و روستا شد.
احمد جنتی در این ابلاغیه که در روزنامه رسمی منتشر شده بود، با استناد به یک سخنرانی آیتالله خمینی در مهرماه ۱۳۵۸، خواستار توقف اجراء تبصره یک ماده ۲۶ قانون انتخابات شوراها شده است. این تبصره در خرداد ۱۳۷۵ به تصویب مجلس و سپس به تائید شورای نگهبان رسیده بود.
- بیشتر بخوانید: جنتی: عضویت اقلیتهای مذهبی در شوراها خلاف شرع است
به گفته خبرگزاری فرانسه، در پی انتشار نامهی نماینده زرتشتیان به علی لاریجانی، دو نماینده مجلس شورای اسلامی میگویند رییس مجلس شورای اسلامی به هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها دستور داده که قانون در انتخابات اجرا شود. علی لاریجانی در یک دستور کتبی، ابلاغیه احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، مبنی بر عدم تائید صلاحیت اقلیتهای دینی را رد کرده است.
نماینده زرتشتیان، روز چهارشنبه، در نامهای خطاب به علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی تأکید کرده بود: بنابر قانون، ادیانِ الهیِ رسمیِ شناخته شده در قانون اساسی اجازه ثبتنام در شوراهای شهر و روستا را دارند و چنانچه براساس این تفسیر پیروان ادیان الهی در این دوره اجازه حضور نداشته باشند، مخالف اصل سوم قانون اساسی و عدالت و برابری است.
اسفندیار اختیاری با بیان اینکه شورای نگهبان براساس اصل ۹۴ و ۹۵ قانون اساسی، در مدت زمان مشخصی امکان اظهارنظر در مورد هر قانون را دارد، افزوده است: چگونه امکان دارد قانونی که بیش از ۲۰ سال از تصویب آن میگذرد بدون ارائه طرح یا لایحه و طی کردن مراحل مشخص در قانون اساسی و آییننامه داخلی مجلس، بخشی از آن لغو شود.
نماینده زرتشتیان ضمن تأکید بر لزوم امکان حضور پیروان ادیان الهی بر اساس اصل سوم قانون اساسی و عدالت و برابری، از رییس مجلس شورای اسلامی و مسئول قوه مقننه، خواسته بود تا بر اساس قانون اساسی عمل نموده و در این ارتباط دستورات لازم را صادر نماید.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر