۱۳۹۶ اردیبهشت ۱۰, یکشنبه

پاپ فرانسیس: با نام خدا نمی توان مرتکب خشونت شد

پاپ در دیدار از مصر گفته است هیچ صلحی بدون آموزش جوانان برای احترام به یکدیگر و گفتگوی سازنده به دست نمی آید.
به گزارش «محبت نیوز» رهبر کاتولیک های جهان در دیدار با رئیس جمهوری مصر گفت:«با نام خدا نمی توان مرتکب خشونت شد.»

پاپ فرانسیس که به مصر سفر کرده است، تأکید کرد: «خشونت ناشی از عوامل زیادی است که از جمله آن تمایل به قدرت، تجارت سلاح و تندروی مذهبی است.»
وی افزود: «من از مصر می خواهم تکیه کردن بر اصل خدا و وطن برای همگان را ثابت کند و به حقوق بشر احترام غیرمشروط بگذارد. »
پاپ فرانسیس اعلام کرد: «هیچ صلحی بدون آموزش جوانان برای احترام به یکدیگر و گفتگوی سازنده به دست نمی آید. آینده بشریت بر پایه مذاکرات میان ادیان و فرهنگ ها است.»
از سوی دیگر، شیخ الازهر از پاپ فرانسیس به دلیل حضور در کنفرانس جهانی صلح قدردانی کرد و خواهان یک دقیقه سکوت برای احترام به قربانیان تروریسم در مصر و جهان شد.
در چنین شرایطی، پلیس مصر سه تروریست اسلامگرا را نیز بازداشت کرد و نقشه داعش را برای حمله به کلیساها و مراکز گردشگری در استان های اسیوط و الاقصر همزمان با سفر پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک های جهان به قاهره ناکام گذاشت.

تقویت نقش روحانیون در نهادهای امنیتی و نظامی

چهار دهه از انقلاب گذشته و قدرت آنان در نهادهای نظامی به اوج خود رسیده، آنچنان که حتی خط و مشی نهادهای نظامی در مسائل سیاسی هم به صورت علنی از سوی نمایندگان ولی فقیه در قوای نظامی به آنها ابلاغ می‎شود.

به گزارش«محبت نیوز» هفتم اردیبهشت ماه در دانشگاه امام صادق تهران بیست و دومین آزمون دوره دکتری دانشگاه عالی دفاع ملی برگزار شد.

به گفته پاسدار احمد وحیدی، رئیس دانشگاه‌عالی دفاع ملی این آزمون در ۹ رشته و ۹ گرایش برگزار شده و ۸۰۰ نفر از مدیران، کارشناسان قوای مجریه، قضاییه و مقننه و حوزه‌های علمی و نیروهای مسلح در آزمون امسال حضور دارند.
این آزمون امسال در سه بخش دفاع ملی، امنیت ملی و امنیت راهبردی برگزار شده و به گفته رئیس این دانشگاه حجم داوطلبان حضور در آزمون در مقایسه با سال گذشته دو برابر افزایش یافته است، اما تفاوت این دوره از آزمون دانشگاه دفاع ملی با دوره‌های قبل حضور پرشمار حوزویان و روحانیون در آزمون رشته‌هایی بود که همگی آنها نظامی و دفاعی هستند و از نظر محتوای درسی فاصله زیادی با مباحث حوزوی دارد.
پس از انقلاب اسلامی، حضور روحانیون در نهادهای نظامی از همان روزهای ابتدایی استقرار جمهوری اسلامی آغاز شد و آنها در کنار انقلابیون سپاه را تاسیس کردند.
شاید حضور روحانیون و طلاب در سازمانی شبه نظامی نظیر سپاه و بسیج به لحاظ ساختار ایدئولوژیک آنها قابل توجیه بود، اما انقلابیون حوزه نفوذ بیشتری در قوای نظامی می‌خواستند، تا آنجا که ۲۴ مهر سال ۱۳۵۸ به طور رسمی به فرمان روح‌الله خمینی سازمان عقیدتی سیاسی ارتش تاسیس شد تا ایمان و بینش دینی و سیاسی نیروهای ارتش تقویت شود.
۲۲ سال بعد سازمان عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی هم در سال ۱۳۷۰ با ادغام سازمان‌های عقیدتی سیاسی شهربانی، ژاندرمری و کمیته انقلاب اسلامی تشکیل شد.
هشت سال جنگ با عراق جایگاه روحانیون در نیروهای نظامی را تثبیت و تقویت کرد، بخش عمده‌ای از تبلیغات ویژه‎ی جنگ از جمله ترویج فرهنگ ایثار و شهادت طلبی، جذب نیروی بسیجی و داوطلبن برای حضور در جبهه‌ها و روضه خوانی‌ها و امور فرهنگی دنیوی و امورات اخروی تحت مدیریت شیوخ و عمامه‎داران انجام شد و پس از جنگ نیز دامنه‎ی نفوذ آنها فراتررفت و در هر پادگان یگان عقیدتی سیاسی مجزا تشکیل شد و چند روحانی در آنها رشته‎ی امور را بدست گرفتند.
حالا چهار دهه از انقلاب گذشته و قدرت آنان در نهادهای نظامی به اوج خود رسیده، آنچنان که حتی خط و مشی نهادهای نظامی در مسائل سیاسی هم به صورت علنی از سوی نمایندگان وی فقیه در قوای نظامی به آنها ابلاغ می‎شود.
مصداق این موضوع سخنرانی‌های اخیر روسای عقیدتی سیاسی ارتش و سپاه درباره دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری است.
سید مصطفی آل‎هاشم، رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش گفته منع نیروهای مسلح از ورود به جریان‌های سیاسی دلیل نمی‌شود آگاهی سیاسی نداشته باشند و این راهم گفت که رئیس‎جمهور منتخب تنها مسئول امور دنیوی مردم نیست و فردی که به عنوان رییس جمهور انتخاب می‌شود باید ضمن تحقق امور دنیوی مردم، زمینه تعالی معنوی جامعه را هم فراهم کند.
او پیش از این‌ها بارها در مورد اعتراضات پس انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ نیز موضوع‌گیری کرده بود و با فتنه دانستن جنبش تحول خواه در ایران در همایش سیاسی «بصیرت افزایی فرماندهان و کارکنان یگان‌های آجا» در خوزستان گفته بود «بازخوانی فتنه ۸۸ ضروری است، تحلیل اهداف و ابعاد فتنه فرصتی برای زنده نگاه داشتن این حادثه تاریخی است که فراموشی آن هزینه زیادی را به نظام متحمل خواهد کرد».
همزمان با او، علی سعیدی نماینده ولی فقیه در سپاه نیز گفت که این نیرو به هیچ عنوان در انتخابات دخالت نداشته و نخواهد داشت، اما همواره انقلابی بوده و خواهد بود و به هیچ عنوان از مبادی و اصول انقلابی‌گری عقب نشینی نخواهد کرد. این در حالیست که چهره‌های شاخص جناح اصلاح‎طلب بارها نسبت به دخالت‌های سرداران سپاه در مسائل سیاسی و اقتصادی و حتی جریان انتخابات ابراز نگرانی کردند.

حجاب اسلامی در ادارات آلمان ممنوع اعلام شد

در ادامۀ روند هر چه بیشتر حفظ امنیت عمومی مردم آلمان، نمایندگان پارلمان این کشور استفاده از برقع را در ادارات دولتی ممنوع کردند.
به گزارش «محبت نیوز» کارمندان، قضات و سربازان آلمان در آینده به‌هنگام انجام وظایف دولتی خود اجازه نخواهند داشت که چهره خود را بپوشانند.

مجلس آلمان  شامگاه پنجشنبه (۲۷ آوریل) لایحه‌ای را به تصویب رساند که بر اساس آن کارمندان دولت، نظامیان و قاضیان دادگستری آلمان از پوشاندن کامل چهره‌ی خود ممنوع شدند.
این طرح با آرای احزاب ائتلافی دولت به تصویب رسید. نمایندگان حزب “سبزها” و “چپ‌ها” که در اپوزیسیون هستند، به طرح ممنوعیت برقع و نقاب رای منفی دادند.
آلمان این مصوبه را بخشی از «تدابیر امنیتی با هدف جلوگیری از حملات افراط‌گرایان اسلامی» دانسته است.
بیش از یک میلیون پناه‌جو که اکثر آن‌ها از کشورهای مسلمان هستند، در ۱۸ ماه گذشته به آلمان پناهنده شده‌اند که همین امر حساسیتها را در مورد حضور تروریستهای اسلامی در آلمان برانگیخته است.
گفتنی است اعضای کمیته‌های برگزاری انتخابات و هیئت‌های اجرایی این نهادهای مدنی، نیز موظف به رعایت مفاد قانون ممنوعیت برقع و‌ نقاب هستند. طبق “قانون انتخابات آلمان” می‌توان حتی “حق رای” را از افرادی که حاضر به نشان دادن چهره‌ی خود نیستند، سلب کرد.

۱۳۹۶ اردیبهشت ۹, شنبه

تلاش ایران برای نزدیکی به مسیحیان همسو در خاورمیانه

جمهوری اسلامی به دنبال تقویت روابط خود با آن دسته از مسیحیان ‏در منطقه‎ی خاورمیانه است که از نظر ایدئولوژی و منافع سیاسی با مواضع سیاسی ایران همسو هستند.
به گزارش «محبت نیوز» سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران در خاورمیانه همواره مورد انتقاد رهبران کشورهای عرب منطقه قرار گرفته است.
آنها حکومت جمهوری اسلامی را متهم می‌کنند که علاوه بر حمایت از تروریسم در صدد نفوذ در این کشورهاست و گروه‎های مخالف نظام‌های عربی را که عمدتن شیعه هستند تحریک و در جهت اهداف سیاسی و نظامی خود حمایت می‌کند.
یکی از این کشورها اردن است، تا آنجا که اواسط فروردین ماه سال جاری (۱۳۹۶) عبدالله دوم پادشاه این کشور در مصاحبه با روزنامه واشنگتن پست، گفت که اصالت بیشتر تروریست‌های اردن، فلسطینی است و ایران از آنان حمایت می‌کند. او با محکوم کردن رفتار ایران، جمهوری اسلامی را متهم به بی‎ثبات کردن کشورهای منطقه و حمایت از تروریسم کرد.

بیشتر بخوانیم: درخواست ایران برای ایجاد حسینیه در اردن ؟
با محدودتر شدن فعالیت‌ گروه‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی، مقامات ارشد حکومت تصمیم گرفتند خود را به دیگر لابی‌های اقلیت در این کشورها نزدیک کنند.
در همین راستا مجتبی فردوسی‌پور، سفیر ایران در امان پایتخت اردن هفته‎ی گذشته با حضور در«کلیسای مرج الحمام » ضمن تبریک عید پاک به رهبران مسیحی اردن با آنها گفتگو کرد.
او در این دیدار اسلام و مسیحیت را دین تسامح و تساهل برشمرد و بر ضرورت همزیستی مشترک میان آنها تاکید کرد.
او در این دیدار از فرصت استفاده کرد و درگذشت «اسقف کاپوچی» از مسیحیان منتقد اسرائیل را تسلیت گفت و صهیونیزم را دشمن اسلام و مسیحیت معرفی کرد.
در این دیدار «جورج شرایحه» رئیس کلیسای مارالیاس رم کاتولیک، دکتر«بسام شحاتیت» نماینده اساقفه رم کاتولیک، دکتر «حنا کلدانی» رئیس کلیسای شهدای اردن، «ایکونومس الیکسیوس قاقیش» رئیس کلیسای ارتدکس، «حابس نعمات» رئیس کلیسای اتحادیه مسیحیان، شهردار مرج الحمام و بعضی شیوخ و چند مقام امنیتی از اردن هم حاضر بودند.
از سیاست‌های جمهوری اسلامی که در دو سه سال گذشته آن را کلید زده و با جدیت به دنبال آن است، دیدار سفرا و مقامات امنیتی و پارلمانی ایران به مقامات بلند پایه‏‌ی کلیساهاست.
دیدار علاءالدین بروجردی با اسقف اعظم کلیسای ارتدکس صربستان در اسفند ماه سال ۱۳۹۵، دیدار کاظم سجادی سفیر ایران در ایروان با اسقف اعظم ارامنه حوزه اچمیادزین ارمنستان در بهمن ماه سال ۱۳۹۵ و دیدار به مسیحیان و مقامات ارشد کلیسایی در اوکراین، بلغارستان، بلاروس و به طور کل برگزاری ده‌ها همایش و نشست مشترک میان نهادهای اسلامی تبلیغاتی با نمایندگان مسیحیان کشورهای شرق اروپا از جمله این مراودات است.
در همین راستا سیاست نزدیکی به مسیحیان به خصوص ارامنه در داخل ایران هم پیگیری می‌شود و حتی فرماندهان سپاه و مقام‌های ارشد اطلاعاتی هم در آن مشارکت دارند. دیدار دی ماه سردار عابدین خرّم فرمانده سپاه «شهدا» استان آذربایجان‌غربی با یک شهید مسیحی، دیدار اسفند ماه سید محمود علوی وزیر اطلاعات و علی ربیعی وزیر تعاون با خانواده‎های مسیحی بخشی از این پروژه است.

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

کمپینی برای حفظ حرمت اسامی متبرکه در انتخابات ریاست جمهوری!

در ایران فعالین فرهنگی حکومتی کمپینی تشکیل داده‌اند که نامزدهای انتخابات دوازدهمین دوره ریاست‌جمهوری و پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهرو روستا، حرمت اسامی متبرکه را حفظ کنند.
به گزارش «محبت نیوز» گروهی از فعالان فرهنگی حامی حکومت به درخواست محمدعلی موحدی کرمانی امام جمعه موقت تهران کمپینی تشکیل داده‌اند به اسم کمپین «٠» (نقطه) که در آن از نامزدها خواسته شدده در تبلیغات و مناظره‌های خود حرمت کلمات مقدس را رعایت کنند از به کار بردن آیات و اسامی متبرکه روی پوسترهای انتخاباتی جلوگیری کنند.

آنها اعلام کردند به کار بردن اسامی مقدس در تبلیغاتی محیطی همچون تراکت‌ها، اعلامیه‌ها، پوسترها و بنرهای تبلیغاتی انتخاباتی، احتمال بی‌حرمتی به این الفاظ و اسامی را افزایش می‌دهد.
آنها از نامزدها خواسته‌اند در به کار بردن پرچم جمهوری اسلامی که در وسط آن نام الله درج شده خودداری کنند.
این در حالیست که اکثر کاندیداها طبق سنتی قدیمی یا از پرچم ایران یا شعارهای قرآنی و مذهبی برای تبلغات خود استفاده می‌کنند.
همزمان اصلاح‏ طلبان در ایران ابراهیم رئیسی تولیت آستان قدس و محمدباقر قالیباف شهردار تهران را متهم می‌کنند که از جایگاه معنوی امام هشتم شیعیان جهت اهداف سیاسی انتخاباتی خود استفاده می‌کنند.
در ماه‌های اخیر ابراهیم رئیسی با هزینه‎ی آستان قدس بین فقرا آرد و برنج و مواد غذایی توزیع کرده است.

مجری ستاد انتخاباتی روحانی به دلیل توهین به امام هشتم شیعیان بازداشت شد


رئیس کل دادگستری استان ایلام جمعه هشتم اردیبهشت گفت که سخنان این مجری «حاوی توهین به مقدسات و اهانت به ائمه معصومین و اهانت به ساحت مقدس امام رضا بود».
به گزارش «محبت نیوز»  وب‌سایت‌های نزدیک به محافظه‌کاران در ایران، مجری برنامه آغاز به کار ستاد حسن روحانی در ایلام، رئیس‌جمهوری کنونی و نامزد انتخابات آتی ریاست‌جمهوری به دلیل «توهین به امام رضا» بازداشت شد.
محمد رزم، رئیس کل دادگستری استان ایلام جمعه هشتم اردیبهشت گفت که سخنان این مجری «حاوی توهین به مقدسات و اهانت به ائمه معصومین و اهانت به ساحت مقدس امام رضا بود».
به نقل از رادیو زمانه، بر اساس ویدئویی که از این سخنان منتشر شده، مجری افتتاحیه نامه‌ای فرضی خطاب به علی بن رضا، امام هشتم شیعیان می‌خواند. حرم او در مشهد اکنون از سوی ابراهیم رئیسی، نامزد رقیب حسن روحانی و از اعضای «هیأت مرگ» در اعدام زندانیان سیاسی تابستان ۱۳۶۷ اداره می‌شود.
او در این نامه خطاب به امام هشتم شیعیان می‌گوید که «بگذار همین ابتدا از شما گله کنم. مگر شما فقط امام اصولگرایان هستید؟ پس ما اصلاح‌طلبان چه؟» و سپس با اشاره به فعالیت‌های تبلیغاتی ابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی ادامه می‌دهد: « آقا رضا جان! از خوان گسترده شما فقط چند کیلو سیب‌زمینی آن هم به‌دست استان همجوارمان خوزستان رسید و ما ایلامی‌های محروم همان هم دشت نکردیم.»
رئیس کل دادگستری ایلام توضیح داده‌است که مجری بازداشت‌شده «اهل شهرستان ایوان غرب است» و پس از احضار از سوی دادسرا «به نزدیکی شهر مهران متواری شده‌است.» او گفته که «سربازان گمنام امام زمان»، نامی در اشاره به نیروهای ویژه امنیتی ایران صبح جمعه این مجری را بازداشت کرده‌اند.

۱۳۹۶ اردیبهشت ۸, جمعه

تنبیه مرگبار دانش آموز ۱۱ ساله در کلاس « قرآن »

تنبیه شدید و خشن بدنی یک دانش آموز ۱۱ ساله در یکی از مدارس قرآن در مالزی باعث مرگ او شد.
به گزارش «محبت نیوز» این رویداد در حالی است که همچنین بسیاری خواستار تعطیلی همه مدارس اسلامی خصوصی در این کشور شده‌اند.
وزیر پیشین اطلاعات مالزی، زین‌الدین مایدین روز ۲۷ آوریل (۷ اردیبهشت) پس از جنجال خبری ناشی از مرگ یک دانش‌آموز در یکی از مدارس قرآن این کشور، خواهان تعطیلی همه این مدارس شد. او همچنین اعلام کرد که هرگاه اجرای این درخواست در شرایط کنونی ممکن نباشد، حداقل این مدارس می‌بایست تا اطلاع ثانوی تعطیل شوند.
به نقل از رادیو صدای آلمان، بر اساس اظهارات وزیر پیشین اطلاعات این کشور، مدارس اسلامی با شیوه‌های بسیار عقب‌مانده و خشن اداره می‌شوند.
  • بیشتر بخوانید: حفظ، قرائت و تعرض به شاگردان، هنر قاری برجسته بیت رهبری
یکی از سرشناس‌ترین فعالان مدنی در مالزی، مارینا مهاتیر پیرامون قتل این نوجوان یازده‌ساله با انتشار پستی بر روی صفحه فیسبوک خود به مسئولان کشور مالزی یادآور شده است که وظیفه اصلی آن‌ها دفاع از امنیت کودکان است و نه اینکه این کودکان را به دست معلمان و مربیانی بسپارند که فاقد شایستگی برای این کار هستند. او خواستار دور کردن کودکان از دست چنین معلمانی شده است.
قطع هر دو پا
معلم این کلاس قرآن به بهانه سروصدا کردن این کودک را تنبیه کرده بود. این کودک ۱۱ ساله که محمد قذافی نام دارد، به همراه ۱۴ شاگرد دیگر این مدرسه اسلامی توسط معلم‌شان تنبیه شده بود. این معلم قرآن برای تنبیه این کودکان از شیلنگ آب استفاده کرده بود.

شدت جراحت پاهای این کودک چنان بوده که ناگزیر او را به بیمارستان منتقل می‌کنند. پزشکان چون موفق به درمان زخم‌های این کودک نمی‌شوند، هر دو پای این کودک را قطع می‌کنند. این اقدام اما کارساز واقع نمی‌شود و نمی‌تواند مانع از مرگ این کودک گردد.

کشف های جدید از شهر زیرزمینی متعلق به دوره پیش از اشکانیان در استان همدان

برخی معتقدند که از این مکان برای انجام مراسم مذهبی استفاده می‌شد و در دوره‌ای برای تدفین مردگان مورد استفاده قرار می‌گرفت.
به گزارش«محبت نیوز» کاوش‌های باستان‌شناسی در شهر زیرزمینی سامن در استان همدان که قدمت آن بیش از دو هزار سال برآورد می‌شود همچنان ادامه دارد.

باستان‌شناسان معتقدند که تنها بخش کوچکی از این شهر که بیش از ۱۰ هکتار است کاوش شده است.
به گفته یورنیوز،این مکان در سال ۱۳۸۴ به طور اتفاقی و در حفاری‌های اداره مخابرات شهر سامن واقع در غرب ایران و جنوب شهرستان ملایر کشف شد. شهری که در یک بستر سنگی ساخته شده و قدمت آن به پیش از دوره اشکانی بر می‌گردد.
تاکنون در این شهر زیرزمینی که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، ۲۵ اتاق کشف شده که در آن‌ها ۶۰ اسکلت شناسایی شده است. این اسکلت‌ها طبق گفته کارشناسان متعلق به دوره اشکانی است.
برخی معتقدند که از این مکان برای انجام مراسم مذهبی استفاده می‌شد و در دوره‌ای برای تدفین مردگان مورد استفاده قرار می‌گرفت. طبق تحقیقات، در این شهر زیرزمینی دسترسی به آب به‌گونه وجود داشته است که نیاز دراز مدت به آب را تامین می‌کرده است.
مدیران استان همدان به دنبال ثبت جهانی این شهر زیرزمینی هستند اما به گفته کارشناسان اگر بناهای زائد از روی بستر این شهر جمع‌آوری نشوند امکان ثبت جهانی از بین می‌رود.

پاپ فرانسیس با پیغام صلح و دوستی وارد مصر شد

رهبر کاتولیک‌های جهان که به مصر سفر کرده، گفت‌وگوی فرهنگ‌ها را لازمه روشنی آینده بشریت دانست و آن را مسلتزم صلح جهنی برشمرد.
به گزارش «محبت نیوز» پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک های جهان در سفری دو روزه، جمعه ۲۸ آوریل (۸ اردیبهشت) برای دیدار با مقامات مصر و با هدف اشاعه گفتگوی سازنده و روابط حسنه بین مسلمانان و مسیحیان قبطی وارد قاهره، پایتخت، شد.

سفر پاپ به مصر پس از دو حمله انتحاری خونینِ بیست روز پیش به دو کلیسای مسیحیان قبطی در دو شهر طنطا و اسکندریه صورت می گیرد که ۴۵ کشته و بیش از ۱۰۰ مجروح برجای گذاشت، حملاتی که داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفت.
پاپ فرانسیس ۸۰ ساله پیش از سفر به مصر گفت که «پیام آور صلح» است. وی به محض ورود به قاهره هم گفت که سفرش به مصر «سفری برای اتحاد و برادری» است.
مقامات مصری هرچند برای تامین امنیت وی تمهیدات ویژه ای را به کار بسته اند اما پاپ گفت که در دیدار از این کشور از خودروی ضدگلوله استفاده نخواهد کرد.
سخنگوی ریاست جمهوری مصر اعلام کرد که السیسی و پاپ در جلسه‌ای با حضور دو هیأت گفت‌وگو کردند و رئیس جمهور مصر از مواضع بین‌المللی پاپ که به گفته او متکی بر ارزش و اصول انسانی و روحانی است، تقدیر کرد.
سفر پاپ فرانسیس پس از ۲۰ سال اولین سفر عالی ترین مقام واتیکان و کاتولیک های جهان به مصری است که ۱۰ درصد از جمعیت آن را مسیحیان قبطی تشکیل می دهند. مسیحیان قبطی مصر اغلب ارتدوکس مذهب و تنها کمتر از ۱۵۰ هزار نفر از آنان کاتولیک مذهب هستند.

۱۳۹۶ اردیبهشت ۷, پنجشنبه

اقامت دائم سوئد برای پناهجویانی که در دانشگاه های این کشور مشغول به تحصیل شوند

حزب محیط زیست سوئد خواهان این است که پناهجویانی که در حال تحصیل هستند یا از خدمات اشتغالی استفاده می‌کنند، اقامت دائم بگیرند.
به گزارش «محبت نیوز» به تازگی و با فشار حزب محیط زیست سوئد، دولت ائتلافی احزاب سبز و قرمز در نظر دارد تا این قوانین را اصلاح کند و به این ترتیب نوجوانان پناهجوی تنها بتوانند اجازه اقامت طولانی‌تری بگیرند تا در این فرصت بتوانند درسشان را به اتمام برسانند و به بازار کار راه بیابند.

به گفته رادیو سوئد، اکنون رهبری حزب خواهان این است که حتی افرادی که در حال تحصیل در دانشگاه هستند نیز بتوانند اقامت دائم بگیرند. این حزب معتقد است که شرایط کنونی باعث خواهد شد تا افراد برای اینکه بتوانند اجازه اقامت دائم از طریق کار کردن دریافت کنند، رو به کارهایی بیاورند که از حرفه و دانش آنان فاصله داشته باشد.
ماریا فرم، سخنگوی سیاست مهاجرتی حزب محیط زیست، می‌گوید: «ما متوجهیم که افراد ممکن است که از ترس از دست دادن اقامت، اولین کاری که به‌دست می‌آید را در پیش بگیرند. در حالی که امکان این وجود دارد که درسشان را ادامه دهند و یا با دانشی که دارند به کار بهتری دست یابند.»
تابستان سال ۲۰۱۹، تصمیم پارلمان درباره اجازه‌های اقامت موقت پایان می‌یابد و از نظر حزب محیط زیست این بدین معنی است که تمامی افراد از آن زمان به بعد می‌توانند اقامت دائم دریافت کنند.

پاپ فرانسیس پیام همبستگی خود را «انقلاب مهربانی» خواند

رهبر کاتولیک های جهان در سخنانش در کنفرانس سالانه تد ۲۰۱۷ گفته است که انقلاب مهربانی با امید آغاز می شود.
به گزارش «محبت نیوز» پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان به رهبران قدرتمند جهان هشدار داد و گفت یا باید فروتنی پیشه کنند و یا با جهان ویرانه مواجه شوند. او از مردم خواست تا در «انقلاب مهربانی» به او بپیوندند.

به گفته صدای آمریکا، پاپ فرانسیس این سخنان را در نطقی ویدئویی ایراد کرد که در کنفرانس «تد۲۰۱۷» در ونکوور کانادا در شامگاه سه شنبه ۲۵ آوریل پخش شد. پاپ همچنین گفت که مهربانی «راهی از سر انتخاب برای قدرتمندترین و پرجرات ترین مردان و زنان است.»
پاپ گفت: «مهربانی ضعف نیست، بردباری است. مسیر همبستگی و فروتنی است. بگذارید بلند و صریح بگویم: هرچقدر قویتر باشید و اقداماتتان تاثیر بیشتری بر مردم داشته باشد، مسئولیت بیشتری دارید که فروتن باشید. اگر اینطور نباشد، قدرت شما را نابود کرده و شما دیگران را نابود می کنید.»
واشنگتن پست گفت برونو گیوسانی مدیر بین المللی تد، یک سال در تلاش بود تا پاپ فرانسیس را به ایراد این سخنرانی متقاعد کند و وقتی که تصویر پاپ بر صحنه اکران کنفرانس تد ظاهر شد، جمعیت به گرمی استقبال کرد.
او از واتیکان و به زبان ایتالیایی سخن می گفت، و سخنانش زیرنویس می شد.
پاپ فرانسیس گفت که در خانواده ای مهاجر بزرگ شده و خواستار «برابری و مشارکت اجتماعی» بیشتر برای مهاجران شد. او همچنین از «فرهنگ مصرف» انتقاد کرده و از مردم خواست تا به «فریاد خاموش خانه مشترک، زمین بیمار و آلوده» گوش بسپارند.
رهبر کاتولیک های جهان در سخنانش در کنفرانس سالانه تد ۲۰۱۷ گفت: «در میان تاریکی های منازعات امروز، هر یک از ما می توانیم شمعی روشن و یادآور این باشیم که همیشه نور بر تاریکی چیره می شود.»
تد یک بانک ارائه و حمایت از ایده های نو است و رهبران و افراد عادی از سراسر جهان که حرفی برای گفتن و پیامی الهام بخش در زمینه های مختلف از هنر گرفته تا بشریت، دین، علم، تاریخ در نشست های مختلف تد در جهان ایده خود را در قالب یک سخنرانی مطرح می کنند. موضوع کنفرانس امسال تد «آینده برای تو» تعیین شد.
پاپ فرانسیس پیام همبستگی خود را «انقلاب مهربانی» خواند که به گفته او با امید آغاز می شود.
پاپ گفت: «یک فرد برای زنده ماندن امید کافی است و آن فرد می تواند هر یک از شما باشد. و بعد افراد دیگری خواهند بود و بعد ما می شویم. وقتی که ما شویم، انقلاب آغاز می شود.»

تروریسم و واخوردگی‎ اقلیت‌های مذهبی در ایران

نه تنها در ایران بلکه در اکثر کشورهای خاورمیانه گروه‌های قومی و مذهبی واخورده برای رساندن صدای خود به حکومت از روش‌های خشونت‎بار استفاده می‌کنند.

به گزارش «محبت نیوز» در ایران شامگاه چهارشنبه ششم اردیبهشت اعضای گروه جیش‌العدل در عملیاتی مسلحانه در میرجاوه از مناطق مرزی سیستان و بلوچستان با مرزبانی ایران درگیر شدند که طی آن ۱۰ نفر از نیروهای مرزبانی کشته شدند.
جمهوری اسلامی بلافاصله پس از این حادثه دولت پاکستان را مسئول دانسته و این اقدام را محکوم کرد.
همزمان در اطلاعیه گروه اسلامگرای ‌جیش العدل اعلام شد: «گردان نظامی شهید نعمت‌الله این عملیات را انجام داده و تا زمان حصول نتیجه و رسیدن به خواست‌های ملی و مذهبی به حملات خود ادامه خواهد داد».

آنها همچنین تاکید کردند جمهوری اسلامی «حق و هویت ملی و مذهبی‌مان را مورد تجاوز و تهدید و در معرض نابودی قرار داده» و «سیاست تجزیه و نابودی جغرافیای بومی ما را در دست داشته و هزاران تن از مردم ما را به اتهام تفتیش عقاید و دیگر اتهامات بی‌اساس به زندان افکنده است».
در شرایطی که خاورمیانه گرفتار تروریسم است و ده‌ها گروه اسلامگرا با انگیزه‌های مختلف خشن‌ترین روش‌ها را برای کنار زدن یکدیگر بکار می‌گیرند و هفته‌ای نیست که عملیات انتحاری و بمب‌گذاری در یکی از کشورهای منطقه جان صدها شهروند غیرنظامی را نگیرد، جمهوری اسلامی نیز این حادثه را تروریستی دانسته است.
ماهیت عملیات تِروریستی و ماهیت تروریسم «وحشت‌افکنی» با استفاده از خشونت و تهدید برای دستیابی به اهداف سیاسی، مذهبی، و یا ایدئولوژیکی است.
تروریستی بودن یک حادثه و حتی جنس عملیات تروریستی مسئولیت حکومت‌ها در قبال آن را تغییر می‌دهد و سیاستمداران می‌توانند خود و دولت خود را از نظر سیاسی نسبت به آن حادثه تبرئه کنند و افکار عمومی هم تا حدود زیادی آن را می‌پذیرد.
اما نه به آن معنی که هر عملیات مسلحانه‌ای علیه غیرنظامیان یا حکومت تروریستی باشد، بلکه باید بررسی شود که انگیزه و علل آن رویداد چه بوده است.
این عملیات یک هفته پس از آن اتفاق افتاد که احمد جنتی دبیر شورای نگهبان در ابلاغیه‌ای اعلام کرد که اقلیت‌های دینی در انتخابات شورای شهر رد صلاحیت شوند.
این یعنی بخشی از امتیازات و حقوقی را که قانون در اختیار اقلیت‌های دینی گذاشته از اقلیت‌های مذهبی گرفتن و به نفع حکومت و اهداف سیاسی آن بکار بردن!
فارغ از اینکه هرگونه عملیات از این دست طبق قوانین بین‌المللی و باورهای انسانی محکوم است، اما باید در نظر گرفت که چه انگیزه‌ها و مطالباتی انجام چنین عملیات‌هایی را تقویت می‌کند و نقش حکومت‌ها در گسترش خشونت در سرزمین‌های اسلامی چه بوده است؟
هزاران نفر از اقلیت‌های دینی در ایران حتی از کمترین امکانات معیشتی برخوردار نیستند و در روستاهای دورافتاد ساکن اند و از جامعه واخورده شدند.
آنها حتی فرصت طی کردن آموزش‌های تحصیلی پایه را نداشتند و سال‌هاست صدایشان شنیده نشده است.
نه تنها در ایران بلکه در اکثر کشورهای خاورمیانه اینکه در چنین شرایطی گروه‌های قومی و مذهبی واخورده برای رساندن صدای خود به حکومت از روش‌های خشونت‎بار استفاده کنند و در مقابل سرکوب‌های مذهبی اقدام تلافی جویانه کنند، سال‌های متمادی است که به صورت یک عادت و رفتار نهادینه درآمده است که با ابعاد مختلف جنگ، عملیات استشهادی و انتحاری خود را بروز می‌دهد.

۱۳۹۶ اردیبهشت ۵, سه‌شنبه

تعیین نامهای اسلامی برای کودکان در غرب چین ممنوع اعلام شد

در غرب چین تعیین برخی از اسمهای اسلامی از جمله صدام، وهاب و یا عرفات توسط دولت  ممنوع شده است.
به گزارش «محبت نیوز» در منطقه خودمختار سین‌کیانگ واقع در غرب چین محدودیتهایی برای تعیین اسمهای اسلامی برای کودکان تعیین شده است.

به گفته یورونیوز، مقامات این منطقه که تعداد افراد مسلمان آن حدود ۲۳ میلیون نفر تخمین زده شده است با انتشار لیستی تعیین برخی از اسمهای اسلامی از جمله صدام، وهاب و یا عرفات را ممنوع کرده اند.
تعیین این نامها از سوی والدین تبعاتی از جمله ممنوعیت آموزش و پرورش کودکان و یا استفاده از تسهیلات دولتی را درپی خواهد داشت.
به تازگی وقوع تنش و ناآرامی هایی در منطقه مسئولان را برآن داشته تا تدابیری برای مبارزه با افراطی گرایی به مرحله اجرا درآورند.
استفاده از روبنده یا همان برقع برای زنان و یا ریش بلند غیرمتعارف برای مردان برخورد نیروهای انتظامی و تعقیب فرد متخلف را بدنبال خواهد داشت.

عاصمه جهانگیر به ادعای افترا آمیز از سوی جمهوری اسلامی واکنش نشان داد

شورای حقوق بشر سازمان ملل یک ماه پیش ضمن ابراز نگرانی در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران، ماموریت عاصمه جهانگیر را تمدید کرده بود.
به گزارش «محبت نیوز» بتازگی خبرگزاری دولتی ایرنا، طی گزارشی مدعی شده بود که «مقامات سعودی در نظر دارند از جهانگیر بخواهند تا درباره برخی موضوعات مربوط به ایران و نیز اعلام حمایت از سازمان منافقین و قاچاقچیان مواد مخدر در مقابل دریافت ۲۰۰ هزار دلار به عنوان پاداش علیه ایران موضعگیری کند.»

به گفته بی بی سی، عاصمه جهانگیر با رد این خبر گفت: “من از این خبر ساختگی و بدخواهانه که آشکارا با هدف تخریب سلامت و استقلال من صورت می گیرد تکان خورده ام. اما سلامت و استقلال من در جهان به رسمیت شناخته شده.”


جهانگیر اخیرن در گزارشی از وضعیت حقوق بشر ایران انتقاد کرده بود افزود: “هر کس که اختلافی مستدل با ارزیابی گزارشگر ویژه دارد همیشه می تواند تردید خود را بیان کند. اما قرار دادن مسئولان (بررسی حقوق بشر) در معرض افترا به هنگام انجام وظیفه… غیرقابل قبول است.
عاصمه جهانگیر، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، گزارش منتشر شده از سوی خبرگزاری دولتی ایران، ایرنا، مبنی بر دریافت ۲۰۰ هزار دلار از ریاض را به شدت محکوم کرد.
وی این گونه اتهام‌زنی‌ها را شاهدی برای «وجود جو ارعاب در ایران» دانست و یکی از شیوه‌های رایج جمهوری اسلامی برای خاموش کردن دیدگاه‌های مخالف.

۱۳۹۶ فروردین ۳۱, پنجشنبه

زنگهای یوناتن بت کلیا ( نماینده آشوریان در مجلس)برای که بصدا در آمد ؟

در شرایطی که جمهوری اسلامی معتقد است ایران بهشت اقلیت‌های دینی در دنیاست، هرگونه اعتراض به رد صلاحیت نامزدهای شورای شهر با حکمی منتهی به اعدام مواجه شده است!

به گزارش«محبت نیوز» بعد از آنکه احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان در ابلاغیه‌ای خواستار رد صلاحیت نامزدهای اقلیت دینی در انتخابات شورای شهر شد در مجلس شورای اسلامی اندک نمایندگانی به این دستور واکنش نشان دادند، اسفندیار اختیاری نماینده زرتشتیان در مجلس ،علی مطهری نماینده تهران و قاسم میرزایی نیکو نماینده دماوند که خواستار بررسی این حکم شدند.
با تاخیر دو روزه «یوناتن بت‌کلیا» نماینده آشوریان مجلس نیز به این ماجرا اعتراض کرد و از علی لاریجانی رییس مجلس خواستار پیگری این ابلاغیه و همینطور رعایت حقوق اقلیت‌ها طبق قانون در انتخابات شورای شهر شد.
بر حسب اتفاق یوناتن بت‌کلیا که به عنوان سخنگوی کمیسیون حقوق بشر قوه قضائیه جمهوری اسلامی در نشست‌های داخلی و خارجی با نهادهای حقوق بشری فعالیت دارد، بارها و بارها در چند سال اخیر مدعی شد که در هیچ کجای دنیا به اندازه جمهوری اسلامی ایران اقلیت‌ها آزادی ندارند و در هیچ دولت و حکومتی به حقوق آنها به اندازه جمهوری اسلامی احترام گذاشته نمی‌شود.
هم او و هم دیگر نمایندگان مجلس و هم محمدجواد ظریف وزیر خارجه‎ جمهوری اسلامی این که ۵ نماینده از اقلیت‌های دینی در مجلس کرسی ثابت دارند را نماد آزادی اقلیت‌ها در ایران می‌دانستند!
آقای بنت‌کلیا آذر ماه سال ۱۳۹۵ در نشستی که به مناسبت روز حقوق بشر در محل کمیسیون حقوق بشر اسلامی در تهران برگزار شد ادعا کرد:
«آزادی‌هایی که اقلیت‌ها در ایران دارند، در هیچ جای دنیا برای اقلیت‌های آن کشور وجود ندارد».
حال معلوم نیست با تمام این خوش خدمتی چرا زنگهای یوناتن بت کلیا به ناگاه صدا در آمد؟
اما این همه ماجرا نبود در حمایت از ابلاغیه احمد جنتی، نوری‌همدانی از مراجع تقلید بلند پایه در حکمی اعلام کرد هرکس به تصمیم شورای نگهبان اعتراض کند نه تنها گناه کرده بلکه مفسد فی الارض است و حکم مفسد فی‎الارض یعنی اعدام! این در حالیست که ابلاغیه شورای نگهبان ایراد حقوقی و قانونی دارد.
محمد انصاری عربانی وکیل دادگستری می‌گوید: «در اصل چهارم قانون اساسی آمده است کلیه قوانین و مقررات مدنی، جزائی و … باید براساس موازین اسلامی باشد و تشخیص این امر برعهده فقهای شورای نگهبان است.»
الف)در اصول۹۱و ۹۴ قانون اساسی به مصوبات مجلس شورای اسلامی اشاره نموده درحالیکه در اصل ۴ صرفن به قوانین و مقررات اشاره شده.
ب)طبق اصول ۹۱ و ۹۲ مقرر نموده که شورای نگهبان باید نهایتن ظرف بیست روز، نظر خود را در خصوص انطباق یا عدم انطباق مصوبات مجلس با موازین شرعی اعلام نماید.
پ)شورای نگهبان می‌تواند در این مدت سکوت کند و نظری در این خصوص نداشته باشد و متعاقبن مصوبه با طی مراحل قانونی در روزنامه رسمی منتشر و اجرا شود.‌ بطور مثال: آن شورا، نسبت به مصوبه مجلس در مورد اصلاح ماده ۹۴۶ قانون مدنی که در تاریخ ششم بهمن ۱۳۸۷ صورت گرفت، سکوت کرد.
ت) اگر آن شورا وفق اصل ۹۴ قانون اساسی، مصوبه مجلس شورای اسلامی را منطبق و یا غیر مغایر با موازین شرعی تشخیص دهد دیگر نمی‌تواند با استفاده از اطلاق اصل ۴ قانون اساسی،نظر خود را تغییر و آنرا خلاف موازین شرعی اعلام نماید.
ث)لذا باتوجه به اینکه مصوبه مجلس در مورد تبصره ۱ ماده ۲۶قانون تشکیلات،وظایف و انتخابات شوراها… در مورد اقلیت‌های محترم دینی، قبلن به تایید شورای نگهبان رسیده است، مجدد آن شورا نمی‌تواند با عدول از نظر قبلی خود و با استفاده از اصل ۴ قانون اساسی آنرا خلاف موازین شرعی اعلام کند.چرا که اصل اخیر اشاره شده؛ ناظر بر قوانین و مقرراتی است که توسط مراجع مربوطه قبل از پیروزی انقلاب به تصویب رسیده و یا ناظر به آندسته از مصوبات مجلس شورای اسلامی است که آن شورا ظرف مهلت مقرر نسبت به آن اظهارنظری نکرده است.
به طور خلاصه این یعنی شورای نگهبان غیر قانونی یکی از بندهای قانون اساسی را زیر پا گذاشته است.

سفر وزیر دفاع آمریکا به خاورمیانه با هدف بررسی راه مقابله با اسلام افراطی

دولت آمریکا در هفته های اخیر، اقدامات دیپلماتیک زیادی برای گسترش ائتلاف بین المللی علیه گروههای تندروی اسلامگرا در منطقه انجام داده است.

به گزارش «محبت نیوز» جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا، در سفری منطقه ای وارد عربستان سعودی شد و قرار است برای بررسی راههای مقابله با اسلامگرایی افراطی به اسرائیل، مصر، قطر و جیبوتی نیز سفر کند.
ژنرال متیس در این سفر علاوه بر عربستان سعودی به اسرائیل، مصر، قطر و جیبوتی نیز سفر خواهد کرد تا راه‌های مقابله با اسلام افراطی را با متحدان قدیمی و جدید آمریکا بررسی کند.
وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، پیشتر اعلام کرده بود که جیمز متیس در این سفر «روش‌های نبرد با سازمان‌های تروریستی تندرو» را با رهبران منطقه در میان می‌گذارد.
ائتلاف علیه گروه حکومت اسلامی، داعش، در عراق و سوریه و مبارزه با شاخه القاعده در یمن، از مهم‌ترین محورهای سفر وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا به منطقه است.

علم‌الهدی: با برگزاری کنسرت در سراسر کشور مخالفم، چون هنرکُش است!

استقبال مردم از کنسرت‌ها در مقایسه با شرکت در مراسم نوحه خوانی و عزاداری، احمد علم الهدی را به شدت نگران کرده تا جائیکه ادعا نموده است کنسرت «هنرکُش» است.
به گزارش «محبت نیوز» احمد علم الهدی که سابقه مخالفتهایش در برگزاری کنسرت در شهر مشهد، زبانزد خاص و عام است در تازه ترین اظهارات، عقایدش را در این زمینه وسعت بخشیده و حالا گفته است:« با برگزاری کنسرت در سراسر کشور مخالفم چون کنسرت، «هنر کُش» است»

 امام جمعه مشهد که پیش از این نیز کنسرت موسیقی را زمینه‌ساز «فسق و فجور» و «کانون فساد و فحشا» را دانسته بود افزود:«مبانی فقهی بنده برای موسیقی با امام و رهبری یکی است»
با این حال وی در ظاهر تلاش کرده اطمینان دهد که طرفدار هنر است و مدعی گردید:«بنده هم موسیقی را حرام نمی‌دانم، به برخی از آهنگ‌ها هم گوش می‌دهم اما مظلومیت موسیقی این است که در دانشگاه کنسرت بگذارند و برای آن بیرون از دانشگاه بلیت بفروشند! در دیگر کشورها کنسرت ابزار هنر است نه ابزار تفریح و عیاشی.»

۱۳۹۶ فروردین ۳۰, چهارشنبه

راه اندازی قرارگاه فرهنگی و شبه نظامی در حوزه علمیه خواهران

حوزه علمیه خواهران با همکاری سپاه و بسیج قرارگاه فرهنگی تشکیل می‌دهد.
به گزارش «محبت نیوز» رئیس شورای سیاست‌گذاری حوزه‌های علمیه خواهران گفته تشکیل قرارگاه‌ها و کانون‌های فرهنگی، یکی از طرح‌های مناسب از سوی معاونت فرهنگی حوزه علمیه خواهران است که نیازمند تعامل و همکاری مسئولان و اساتید بوده و در آینده تحول چشمگیری را به ارمغان خواهد آورد.

مرتضی مقتدایی به مدیران حوزه تاکید کرده «امروز خواهران طلبه، امانتی الهی هستند که در اختیار شما بزرگواران قرار داشته و باید انتظارات والدین آنان را محقق سازید».
او گفته انتظار از حوزه علمیه خواهران آن است که بتوانیم دستاوردهای مناسبی در این نهاد داشته و به جامعه ارائه نماییم.
هدف از تشکیل این قرارگاه‌ها به گفته مسئولان آن «بصیرت افزایی» است.
بخشی از این تشکیلات قراردادی بین مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران با نماینده ولی فقیه در سپاه است.
این پروژه به خصوص در شهرستان‌ها با قدرت بیشتری پیگیری می‌شود. یدالله رحمانی، مدیر حوزه‌های علمیه خواهران چهارمحال و بختیاری بهمن ماه سال ۱۳۹۵ در باره این طرح گفت که این قرارگاه در جهت ساماندهی طلاب خواهر و استفاده از ظرفیت آنها در راستای کارهای فرهنگی و دینی در استان است.
ارتباط بخشی از این قرارگاه با حلقه‌های صالحین بسیج در مدارس علمیه خواهران است و گردانندگان آن کارگروهی مشترک از حلق‌‌های صالحین بسیج است.
این مقام مسؤول در ادامه تشکیل بسیج اساتید حوزه‌های علمیه خواهران این استان را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: «باید تشکیلات این بحث به صورت جدی از سوی سپاه بررسی و هر چه سریعتر نسبت به راه اندازی منسجم آن اقدام کنند».

جنتی: عضویت اقلیت‌های مذهبی در شوراها خلاف شرع است

دبیر شورای نگهبان خواستار رد صلاحیت نامزدهای اقلیت‌های مذهبی در انتخابات شوراهای شهر و روستا شده است.
به گزارش «محبت نیوز» همزمان با بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات شوراهای شهر و روستا در سراسر کشور توسط هیات‌های نظارت که از سوی نمایندگان مجلس تشکیل می‌شود، ابلاغیه آیت‌الله جنتی دبیر شورای نگهبان درباره جلوگیری از تایید صلاحیت نامزدهای اقلیت‌های مذهبی در انتخابات شوراها منتشر شد.او تأیید صلاحیت این نامزدها را خلاف موازین شرعی و نظر آیت‌الله خمینی اعلام کرد.

در ابلاغیه‌ای که در سربرگ شورای نگهبان و با امضای آیت‌الله جنتی در اختیار ایلنا قرار گرفته، آمده:
“در اجرای اصل چهارم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و طبق مواد (۱۹) و (۲۱) آیین‌نامه داخلی شورای نگهبان، نظریه فقهای محترم شورا راجه به تبصره ۱ ماده ۲۶ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب ۱۳۷۵ که در جلسه مورخ ۱۳۹۶/۱/۲۳ مورد بحث و بررسی واقع شده، جهت ابلاغ به مراجع ذی‌ربط تقدیم می‌گردد:
احمد ‏جنتی، دبیر شورای نگهبان در نامه‌ای مورخ ۲۶ فروردین سال ۱۳۹۶ نوشته «با عنایت به اطلاعات واصله از برخی مناطق کشور که اکثریت مردم آنها مسلمان و پیرو مذهب رسمی کشور هستند و افراد غیرمسلمان در این مناطق خود را داوطلب عضویت در شوراهای اسلامی شهر و روستا نموده‌اند و با توجه به اینکه تصمیمات شوراها در خصوص مسلمین بدون لزوم رسیدگی به آن در شورای نگهبان لازم الاتباع خواهد بود چنین مناطقی با نص فرمایشات بنیانگذار جمهوری اسلامی در تاریخ ۱۲/۷/۱۳۵۸ مغایر است و لذا خلاف موازین شرع شناخته می‌شود».
این حکم به طور قاطع یعنی رد صلاحیت نامزدهای اقلیت‌های دینی توسط کمیته‎ی بررسی صلاحیت‌ها. گرچه در ابلاغیه وی به این اصل قانون اساسی استناد شده، اما در دوره‌های گذشته انتخابات شوراها ابلاغیه‌هایی از این دست برای حذف اقلیت‌های غیرمسلمان سابقه نداشته یا دستکم خبری نشده است.
دبیر شورای نگهبان در توجیه قانونی این دستور گفته که «چون غیرمسلمان نمی‌تواند بر مسلمان حاکم شود»، طبق نظر آیت‌الله خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی، روی کار آمدن افراد غیرمسلمان در مناطق مسلمان‌نشین «خلاف موازین شرع» است.
قانون اساسی ایران به علاوه دین اسلام، ادیان مسیحی، یهودی و زرتشتی را به رسمیت شناخته است. مطابق تبصره یک ماده ۲۶ قانون انتخابات شورها تایید صلاحیت داوطلبان نامزدی که دارای یکی از این ادیان رسمی باشند بلامانع است اما دبیر شورای نگهبان با استناد به گفته هایی از آیت الله روح الله خمینی، استفاده از این تبصره را در شهرهایی که “مسلمان و پیرو مذهب رسمی کشور” هستند خلاف موازین شرعی توصیف کرده است.

واکنش نماینده زرتشتیان در مجلس: ابلاغیه احمد جنتی مغایر با قانون اساسی است

نماینده زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی ایران، در واکنش به ابلاغیه دبیر شورای نگهبان آن را خلاف اصل سوم قانون اساسی دانست.
به گزارش «محبت نیوز» اسفندیار اختیاری، نماینده زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی ایران، در واکنش به ابلاغیه دبیر شورای نگهبان مبنی بر عدم تائید صلاحیت نامزدهای اقلیت مذهبی در انتخابات شوراهای شهر و روستا، آن را خلاف اصل سوم قانون اساسی دانست. احمد جنتی، روز گذشته (سه‌شنبه ۲۹ فروردین)، با انتشار ابلاغیه‌ای خواستار جلوگیری از تائید صلاحیت نامزدهای اقلیت‌های دینی در انتخابات شوراهای شهر و روستا شد.

احمد جنتی در این ابلاغیه که در روزنامه رسمی منتشر شده بود، با استناد به یک سخنرانی آیت‌الله خمینی در مهرماه ۱۳۵۸، خواستار توقف اجراء تبصره یک ماده ۲۶ قانون انتخابات شوراها شده است. این تبصره در خرداد ۱۳۷۵ به تصویب مجلس و سپس به تائید شورای نگهبان رسیده بود.
به گفته خبرگزاری فرانسه، در پی انتشار نامه‌ی نماینده زرتشتیان به علی لاریجانی، دو نماینده مجلس شورای اسلامی می‌گویند رییس مجلس شورای اسلامی به هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها دستور داده که قانون در انتخابات اجرا شود. علی لاریجانی در یک دستور کتبی، ابلاغیه احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، مبنی بر عدم تائید صلاحیت اقلیت‌های دینی را رد کرده است.
نماینده زرتشتیان، روز چهارشنبه، در نامه‌ای خطاب به علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی تأکید کرده بود: بنابر قانون، ادیانِ الهیِ رسمیِ شناخته شده در قانون اساسی اجازه ثبت‌نام در شوراهای شهر و روستا را دارند و چنانچه براساس این تفسیر پیروان ادیان الهی در این دوره اجازه حضور نداشته باشند، مخالف اصل سوم قانون اساسی و عدالت و برابری است.
اسفندیار اختیاری با بیان اینکه شورای نگهبان براساس اصل ۹۴ و ۹۵ قانون اساسی، در مدت زمان مشخصی امکان اظهارنظر در مورد هر قانون را دارد، افزوده است: چگونه امکان دارد قانونی که بیش از ۲۰ سال از تصویب آن می‌گذرد بدون ارائه طرح یا لایحه و طی کردن مراحل مشخص در قانون اساسی و آیین‌نامه داخلی مجلس، بخشی از آن لغو شود.
نماینده زرتشتیان ضمن تأکید بر لزوم امکان حضور پیروان ادیان الهی بر اساس اصل سوم قانون اساسی و عدالت و برابری، از رییس مجلس شورای اسلامی و مسئول قوه مقننه، خواسته بود تا بر اساس قانون اساسی عمل نموده و در این ارتباط دستورات لازم را صادر نماید.

۱۳۹۶ فروردین ۲۸, دوشنبه

تیراندازی به حاضران در مراسم عید قیام در آلابامای آمریکا

یک درگیری مسلحانه در نزدیکی کلیسایی در آمریکا رخ داده است. در نتیجه، این تیر اندازی سه نوجوان و یک کودک زخمی شده و به بیمارستان منتقل شده اند.
به گزارش «محبت نیوز» در آمریکا در ایالت آلاباما در نزدیکی کلیسا، افرادی ناشناس اقدام به تیراندازی نمودند.

در حالیکه در داخل یک کلیسا در ایالت آلابامای آمریکا، مراسم جشن عید قیام با حضور ۹۰۰ نفر در حال برگزاری بود و حدود ۱۰۰ نفر نیز در بیرون کلیسا در صف ایستاده تا بتوانند داخل این معبد گردند، این تیراندازی رخ داد.
این درگیری مسلحانه در نزدیکی کلیسایی در آمریکا رخ داده است. در نتیجه، این تیر اندازی سه نوجوان و یک کودک زخمی شده و به بیمارستان منتقل شده اند، حال مصدومان وخیم اعلام نشده است.در این حادثه ۵ نفر بازداشت شده اند.

پاپ فرانسیس در سخنرانی روز “عید قیام” بر استقرار صلح در جهان تاکید کرد

پاپ فرانسیس در پیام عید قیام (پاک) ادامه کشتار مردم در سوریه را وحشتناک خواند

به گزارش «محبت نیوز» روز یکشنبه ۱۶ آوریل مسیحیان جهان مراسم عید پاک یا قیام را برگزار کردند. در واتیکان پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان، طی سخنانی در میدان سنت پیتر و در برابر هزاران نفر، ضمن تاکید بر ضرورت استقرار صلح در جهان، به اوضاع بحرانی سوریه و ادامه کشتار مردم در این کشور اشاره کرد.

به نقل از یورنیوز، پاپ از جمله گفت: «مردم سوریه قربانی جنگی هستند که وحشت و مرگ می آفریند. همین دیروز در تازه ترین حمله به پناهجویانی که در حال فرار بودند بسیاری کشته و مجروح شدند.»
روز شنبه اتوبوس های حامل ۵ هزار نفر از ساکنان دو شهرک در نزدیکی حلب در یک ایست بازرسی هدف یک حمله انتحاری قرار گرفتند که در جریان آن بیش از ۱۲۰ نفر کشته شدند.
پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان، روز پنجشنبه گذشته و همزمان با آغاز مراسم عید پاک نیز از اهمیت صلح و نیک‌خواهی به عنوان مواهب و ارزشهایی که کمتر در زندگی روزانه مردم به چشم می خورد یاد کرد.