۱۳۹۵ آبان ۲۳, یکشنبه

نگرانی از گسترش فساد اخلاقی در میان طلاب مرد و زن حوزه‌های علمیه

افشای پرونده سعید طوسی، روحانیون و مدیران حوزه‌های علمی را از شیوع فساد اخلاقی بین برادران و خواهران طلبه نگران کرده است.
به گزارش «محبت‌نیوز» به دنبال رسوایی اخلاقی قاری قرآن سعید طوسی، موج گسترده‌ای از موارد مشابه این پرونده در طول چهار دهه گذشته در رسانه‌ها مطرح شد، از جمله اعتراضات یک رزمنده در جنگ ایران و عراق که در قم با پوشیدن کفن و انتشار علنی نامه‌های شکایت خود به دادگاه عنوان کرد که در نوجوانی وقتی به جبهه رفته توسط فرمانده خود مورد تجاوز قرار گرفته است.

به تازگی یک روحایی در گفتگو با سایت «ایران وایر» با تایید موارد زیادی از تجاوز گسترده تعدادی معمم و آخوند به نوجوانان دختر و پسر تائید کرده در اوایل دهه شصت شاهد سنگسار و اعدام چند روحانی در قم و در ملاعام به اتهام «زنا» و «تجاوز» بوده است.
با وجود این در سابقه حکومت جمهوری اسلامی دو تن از روحانیون مشهور به اتهام‌های جنسی در دهه ۶۰ اعدام شد‌ه‌اند که در خاطرات حسینعلی منتظری نیز به اسامی آن‌ها اشاره شده است، امید نجف‌آبادی و عبدالرضا حجازی که البته هر دوی این افراد پرونده‌های سیاسی داشتند.
این تارنما به نقل از یک طلبه نوشته زمان ورود طلبه‌ای جوان به حوزه علمیه هشدارهایی مبنی بر لزوم نبود رابطه با طلبه‌های رده‌های بالاتر داده می‌شود که شاید طلبه‌های جوان از ماهیت این هشدار بی‌اطلاع باشند. در عین‌حال همگی معتقدند نظارت و کنترل شدیدی بر روابط و رفتار طلبه‌ها و روحانیون وجود دارد که «قسی‌القلب‌تر» و «رعب‌آورتر» از دیگر دادگاه‌ها برای شهروندان عادی عمل می‌کند. در خصوص روحانیت دو نهاد کنتر‌ل‌گر و ناظر وجود دارد: دادگاه ویژه‌ روحانیت و معاونت تهذیب حوزه.
در ادامه این گزارش آمده معاونت تهذیب حوزه که سال‌هاست برقرار شده در واقع پلیس اخلاقی حوزه است و «کار اصلی‌اش مثل پلیس امر به معروف و نهی از منکر عربستان می‌ماند». این نهاد رفتار، پوشش و کردار طلبه‌ها و روحانیون را زیرنظر دارد و اگر به مرحله جرم برسد، پرونده آن‌ها را به دادگاه روحانیت ارجاع می‌دهد.
در ایران هم آماری از میزان آزار جنسی در حوزه‌های علمیه وجود ندارد، تاکنون نیز به جز پرونده سعید طوسی، هیچ آسیب‌دیده‌ای حاضر به افشای واقعیت نشده است.
روز شنبه ۲۲ آبان ماه نیز خبرگزاری حوزه در گزارشی با عنوان «طلاب آداب استاد و شاگردی را رعایت کنند» به نقل از ساداتی، مدیر یکی از مدارس علمیه خواهران در ایران تاکید کرد که طلاب جدید با ورود به حوزه نیازبه آموزش اخلاق دارند و اولین قدم اول دراین راه یادگیری آداب استاد و شاگردی است.
مدیر مدرسه علمیه خواهران ریحانه الرسول نکا افزوده «یکی از بهترین منابع در زمینه اخلاق، استفاده ازکتاب منیه المرید می‌باشد؛ زیرا دراین کتاب نکات دقیق وآموزنده ای در خصوص آداب استاد و شاگردی به زیبایی آمده است».
وی تصریح کرد: «با توجه به این که حوزه های علمیه شهرستان ها تاثیرات زیادی در زمینه های فرهنگی، اجتماعی و… دارند؛ لذا طلاب باید در کنار تحصیل علوم حوزوی، به امر تبلیغ و ارشاد مردم منطقه خود نیز اهتمام ویژه داشته باشند».

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر