۱۳۹۶ تیر ۳۱, شنبه

جمهوری اسلامی ایران مواد مخدر قانونی در اختیار معتادان قرار می‌دهد

مراجع تصمیم‌‌گیرنده در ایران ‘با توزیع مواد مخدر رقیق بین معتادان موافقند’
به گزارش «محبت نیوز» حسن نوروزی، سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس ایران اعلام کرد: مقرر کردیم دولت مواد مخدر رقیق در اختیار معتادان قرار دهد تا این عزیزان بتوانند به‌ تدریج ترک کرده و بجای آن‌که جلب قاچاق‌چیان مواد مخدر شوند، از طریق مجاری رسمی نیاز خود را برطرف کنند.

وی در گفتگو با «ایلنا» ضمن اشاره به آخرین تصمیمات درباره نحوه اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر و موافقت تمامی مراجع تصمیم‌گیرنده با پیشنهاد توزیع موادمخدر دولتی، طرح توزیع مواد مخدر دولتی را مشابه آن‌چه پیش از انقلاب انجام می‌شد عنوان کرد.
نوروزی همچنین در خصوص نوع ماده توزیعی تصریح کرد: این مواد مخدر شامل‌‌ همان متادون و موادی رقیق‌تر از مواد مخدر پیشین می‌شود و اختیار تصمیم‌گیری درباره آن نیز برعهده آیین‌نامه‌ای که قرار است، توسط وزارت دادگستری و سازمان مبارزه با مواد مخدر این کشور به‌صورت مشترک تهیه شود، است. این تصمیم پس از تصویب هیات وزیران امکان اجرایی شدن خواهد یافت.
موافقان قانونی شدن مواد مخدر به کشورهایی مثل هلند، پرتغال و جمهوری چک اشاره می‌کنند که آزاد شدن مواد مخدر نه تنها باعث افزایش مصرف نشده بلکه هم شمار مصرف کنندگان و هم جرم و جنایت خیابانی مرتبط با مواد مخدر کاهش یافته است.
در ایران نیز مبارزه با موادمخدر با موفقیت همراه نبوده و به گفته روزبه کردوانی، مدیرکل آسیب های اجتماعی وزات تعاون، کار و رفاه اجتماعی از سال ۱۳۸۵ به این سو “روزانه ۷۰ تا ۱۰۰ نفر” به جمعیت معتادان کشور افزوده شده است.

دادستان کل کشور: اینستاگرام صهیونیستی و تلگرام روسی است

در حالیکه  دفتر رهبر جمهوری اسلامی و دفاتر بسیاری دیگر از مسئولان حکومت ایران در شبکه‌های اجتماعی از قبیل اینستاگرام، تلگرام و توئیتر… حضوری فعال دارند، دادستان کل کشور این شبکه ها را روسی و صهیونیستی خطاب می کند.
به گزارش «محبت نیوز» دادستان کل کشور با انتقاد از آنچه باز کردن «اتوبان شبکه‌های اجتماعی در ایران» نامید٬ گفت که «هیچ کنترلی» بر روی این شبکه‌ها وجود ندارد و تلگرام و اینستاگرام به ترتیب «روسی و صهیونیستی» هستند.

به گزارش روز جمعه ۲۹ تیر خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران٬ محمدجعفر منتظری در مدرسه فیضیه قم افزود که شکست «آمریکا٬ صهیونیست و سعودی» در مورد داعش٬ باعث شده آنها بر روی «عقاید جوانان، فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی سرمایه‌گذاری کنند».
او همچنین بدون ارائه هیچ مدرکی٬ تلگرام را شبکه‌ای «روسی» و اینستاگرام را «صهیونیستی» معرفی کرد و نسب به آنچه «خطر بزرگ نفوذ دشمن» در عرصه فرهنگ نامید٬ هشدار داد.

روایت دردناک “اشپیگل” از وضعیت مسیحیان عراق زیر سایه دولت اسلامی

“کاترین کونتز” خبرنگار نشریه مشهور اشپیگل آلمان طی سفری که به کشور عراق داشته است مشاهداتش را در زمینه جفا بر مسیحیان این کشور از سوی اسلامگرایان داعش به رشته تحریر در آورده است.
به گزارش «محبت نیوز» پیش از هجوم اسلامگرایان داعش، قراقوش ( بغدیدا) بیشترین جمعیت مسیحیان عراق را در خود جای می داد. حالا پس از سه سال اشغال، چیزی زیادی از آن باقی نمانده و ساکنین آن دارند بالا و پایین می کنند که آیا ارزش دارد این شهر را در سرزمینی که آینده روشنی ندارد از نو بنا کنند.

کشیش همچنان که در امتداد گورستانی ویران شده در شمال عراق قدم می زند صحبت می کند: “عیوکا قلب پاکی داشت و عاشق کشورش بود”، آماده می شود تا جسد مرد مرده ای را غسل دهد. مرحوم توسط داعش خفه شده است، به این دلیل ساده که مسیحی بود، همچون این روحانی.
کشیش که نامش رونی است، عبای اش را تنگ بر تن کرده، چشمانش کم سو شده است و خاموش از روی آنچه از صلیب های شکسته باقی مانده بالا می رود. هر از گاهی می توان صدای خمپاره ها را در اطراف موصل شنید، جایی که داعش هنوز در حال مقاومت است.
مسیر ما از قبرهای قدیمی می گذرد ، قبرهایی که صلیب ها و سنگ نوشته های شان توسط داعش نابود شده اند، کشیش رونی از میان گلدان های شکسته و مجسمه نابود شده مدونا قدم بر می دارد. مرد مرده در سمت چپ گورستان، در لبه بیرونی آنجا آرمیده است. داعشی ها وی را به داخل گودالی عمیق به ژرفای دو متر انداخته اند، تو گویی او چیزی جز یک تکه زباله نبوده است.
حالا پیگر عیوکا در پارچه پتویی نمدی پیچیده شده است. کنار او اجساد زنان و مردان دیگری هم هست، آنها نیز در پتوهایی خاکستری پیچیده شده اند. کشیش آنها را از قراقوش، محل زندگی شان می شناسد، می گوید: “داعش آنها را کشت چرا که آنان را کافر می دانست.”
از قراقوش به عنوان مهد مسیحیت در عراق یاد می شود. حدودن ۳۵ کیلومتری جنوب شرق موصل در امتداد دشت های نینوا؛ تا سه سال پیش ۴۰ هزار نفر اینجا زندگی می کردند، هیچ شهر دیگر در عراق موطن این همه مسیحی نبود. شهر در بین النهرین بنا شده، که میان رود دجله و فرات واقع است، و تاریخ اش به پیش از دوران بابل باز می گردد.
تا همین هشت ماه پیش داعش بر قراقوش حکم رانی می کرد مسیحیان را می کشت و تبعید می کرد، کلیساها را هتک حرمت می کرد و در پایان خانه ای شان را می سوزاند. پس از آنکه ارتش عراق مسجد اعظم و ویران شده النوری را دو هفته پیش پس گرفت، نخست وزیر حیدر العبادی اعلام کرد که روزهای داعش به شماره افتاده است.
این کشیش وظیفه خود می داند که قراقوش را احیا کند. می گوید: “ما باید اجساد را خاک کنیم تا زندگی باز گردد.” جسد ۱۱ نفر دفن نشده کف گورستان مانده است. برخی از جسدها روزگار آزگاری اینجا مانده اند، چنان که صورت شان دیگر قابل شناسایی نیست.
صبح امروز، کشیش توانست جسد عیوکا را از گودال بیرون بکشد تا بتواند با حفظ مناسبات آن را در یک قبر، جایی که همسرش در آنجا ایستاده و منتظر است، دفن کند. آنجا، کشیش برای مرده دعا می خواند، کف دست اش را بالا می برد و درخواست شفاعت می کند.

وحشت شخصی
امروزه اگر کسی بخواهد با ساکنین قراقوش حرف بزند باید به اربیل سفر کند. ظریفه باکوس، بیوه ۷۵ ساله عیوکا، نیز در اینجا زندگی می کند. زنی جذاب با حالت های منحصر به فرد در چهره، باکوس وقتی در آپارتمان اش را می گشاید هنوز لباس سیاه بر تن دارد. مقابل تلویزیون می نشیند، سریال های تلویزیونی تنها گریزگاهی است که برای او باقی مانده اند. آن روز صبح وقتی در گورستان بود هنوز می گریست و حال و هوای ایستادن و صحبت کردن نداشت. می گوید تدفین شوهرش آخرین سفر او به قراقوش بود.
براکوس به خاطر می آورد: “وقتی داعشی ها به قراقوش آمدند ما خواب بودیم. می گوید آگوست ۲۰۱۴ او و شوهرش از خواب برخواستند، در حالی که نمی دانستند تقریبا تمام ساکنین شهر گریخته اند. می گوید: “متعجب بودیم که همسایگان مان کجا هستند. بعد خیلی زود مسلمان ها در خانه را زدند و درخواست پول کردند.”
او می گوید: داعش مطالبه اش این بود که سالخوردگان یا به اسلام روی آوردند یا “جزیه”، مالیاتی ویژه، پرداخت کنند. این تنها راهی بود که می توانستند مصون بمانند، “ذمی”، به آنها گفته شد اگر پول ندهند کشته خواهند شد.
ضریفه باکوس هنوز می تواند تمام جزئیات آن سال های هول انگیز را به خاطر آورد. برخی را به صورت کاملن بی ربط بیان می کند و برخی دیگر را با طنزی منحصر به فرد. وی در قراقوش بزرگ شده و در مرکز مسیحیان منطقه در امنیت روزگار سپری کرده بود. شهر دوازده کلیسا دارد که همچون نگهبانان سنگی سر به آسمان کشیده اند، طهیرا، مرضنه، قدیس بهنام و سارا. هنوز با مهر نام آنها را ادا می کند.
می گوید: “آنها ما را مجبور کردند شمایل مدونا را زیر پا لگد کنم. باید به صلیب آب دهان می انداختم.” شوهرش خیلی زود بیمار شد و جهادی ها او را برداشتند و گفتند پیرمرد را به بیمارستان می برند. آنها باکوس را به خانه ای بردند، جایی که پیرزنی کور زندگی می کرد ، آنها دو سال و نیم در کنار هم زندگی کردند.
با آنکه در منزل شان قفل نبوده، اما جرات نداشتند از خانه بیرون بروند، انگار در زندان زندگی می کردند. باکوس از پیرزن مراقبت می کرده و آنها درباره روزگاری که آزادانه می توانستند در خیابان های قراقوش قدم بزنند خاطره تعریف می کردند. حالا مجبور بودند به انتظار بنشینند تا یکی از مردان داعش بیاید و چیزی برای خوردن و نوشیدن به آنها بدهد، زندگی آنها اساسا به انتظاری طولانی بدل شده بود، انتظار برای غروب خورشید و طلوع آفتاب.
اکتبر گذشته، زمانی که ارتش عراق به قراقوش نزدیک می شد، داعش به روی ساختمان ها و کلیساها آتش می گشاید، باکوس و مونس او تا حد مرگ به هراس می افتند. تا آن زمان، بسیار هم نحیف و ضعیف شده بودند. هفته ها از آخرین باری که مردان داعش قوتی برای خوردن برای شان آوردن بودند می گذشت. با صدایی آرام می گوید: “روی تخت نشسته بودیم، یکدیگر را بغل کرده بودیم تا با هم بمیریم.” وقتی سربازان ارتش به داخل خانه پا می گذارند هر دو با هم به گریه می افتند. ساعت ها می گریند.
از آن زمان به بعد باکوس بی خانمان می شود. می گوید: “هر چند روز، جایی جدید می خوابیدم.” روزی روی این کاناپه، روزی روی آن تخت خواب، جامعه مسیحیان در اربیل هوای یکدیگر را دارند. با داستان های از خانه رانده شدن و هراس آشنا هستند.
بازگشت یک خانواده
تعدادی از خانواده ها به قراقوش بازگشته اند. خانواده ابوش نیز یکی از آنهاست، دو برادر سالخورده به همراه همسران و پسران شان بازگشته اند.
حمزه ابوش، ۶۲ ساله، با دست هایی که شمایل دست کارگران را دارد می گوید: “کسی ما را مجبور نکرد به اینجا باز گردیم و کسی هم حمایتی از ما نکرده است.” او می گوید پیش از آن که داعش سر برسد “زندگی زیبایی” در اینجا داشته اند و ابوش ها دامداران موفقی بوده اند. اما داعش زیر آلونک های آنها تونل ساخت و تراکتورهای آنها را دزدید. شبه نظامیان اِن یو پی (واحدهای حفاظت از دشت نینوا) آب در اختیارشان گذاشته و با ژنراتور برای شان برق تولید می کند، اما چیز دیگری در کار نیست.
منزل ابوش در خیابانی ویران شده در شهر است و خانه های محله زیر رگبار گلوله سوراخ سوراخ شده اند. پرتره ای از یک قدیس بر دیوار اتاق پذیرایی آویزان است، یک دست مبل هم هست، اما کسی تلویزیون را دزدیده و کاشی ها نیز از روی دیوار ناپدید شده است. حمزه ابوش می گوید: “ما مسیحی ها بازندگان این جنگ هستیم. اما می خواهیم در اینجا زندگی کنیم.”
زنان در آشپزخانه سبزی ها را می شورند، آنها را از اربیل خریده اند، بخشی از تلاش آنهاست برای بازگرداندن حس عادی بودن به شهر ارواح. حمزه ابوش در اتاق پذیرایی نشسته است و می گوید: “پس از سقوط صدام حسین، وظیفه جامعه جهانی این بود که از اقلیت ها محافظت کند. اما هیچ کس از ما پشتیبانی نکرد.”
حمزه و همسرش ۱۱ بچه دارند، اما فقط یکی از آنها، سمر، پیش آنهاست. سمر، پسری کمرو که پیش والدین خود راحت تر است تا این که به حال خود باشد. ابوش ها عصبانی هستند و به حمایت مالی، محافظت و دولت و حکومت امید بسته اند. هر چند تا اینجا کسی کاری برای شان انجام نداده است.
حمزه ابوش می گوید: “برای ما این احساس وجود دارد که نقشه ای در کار بود تا مسیحی ها را از عراق بیرون برانند.”
او می افزاید کسی را نمی شناسد که قصد بازگشت به قراقوش را داشته باشد: “اما ما قرار است اینجا بمانیم. این حق ماست. ما پیر هستیم و اینجا خواهیم مرد، نه در کشوری خارجی و اردوگاه پناهندگان.”

۱۳۹۶ تیر ۲۳, جمعه

غریب آبادی: ما بر مبنای موازین قانونی و دینی، مجرمان مواد مخدر را اعدام می کنیم

معاون امور بین الملل ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ایران با اشاره به تلاش قاچاقچیان برای انتقال مواد مخدر از کشورهای همسایه به ایران مدعی شد: “مبارزه جمهوری اسلامی ایران با قاچاق مواد مخدر مصداق رعایت حقوق بشر است”
به گزارش «محبت نیوز»  اوایل تیر ماه پس از سال‌ها انتظار آمار معتادان در ایران از سوی «ستاد مبارزه با مواد مخدر» حدود سه میلیون نفر اعلام شد که این نشان از رشد صد در صدی اعتیاد به مواد مخدر در ایران دارد اما بر طبق بررسی هایی که بر روی اعتیاد در ایران انجام شده است، در سال ۱۳۵۷ تعداد معتادین ایران بین ۲۵۰ هزار تا ۶۳۰ هزار نفر بوده اند و همچنین بر طبق پژوهشهایی که بصورت سی ساله بر روی رشد اعتیاد در ایران انجام شده است، اعتیاد در ایران بصورت سالیانه رشدی ۸ درصدی داشته است ، بر این اساس هم اکنون تعداد معتادین کشور ۱۲ میلیون نفر تخمین زده می شود به عبارت دیگر از سال ۵۷ تا کنون شمار معتادین در ایران بصورت فاجعه باری افزایش و رشدی ۲۵۰۰ درصدی ( ۲۵ برابری) داشته است.

در همین راستا و با اوج گیری آمار تعداد معتادان به مواد مخدر در ایران، آمار اعدامهای مرتبط با قاچاق آن نیز به شدت بالا رفته است به طوریکه معاون امور بین الملل و همکاری های بین المللی قضایی ستاد حقوق بشر اسلامی با اشاره به مجازات اعدام قاچاقچیان مواد مخدر بیان کرد: “۹۰ درصد اعدام هایی که در ایران صورت می گیرد، مجازات قاچاقچیان مواد مخدر است”.
«کاظم غریب آبادی» در ادامه با اشاره به طرح گفته های حقوق بشری در زمینه اعدام مجرمان موادمخدر، از سوی کشورهای غربی علیه  ایران، گفت: “هر چه بهتر الزامات قانونی را رعایت کنیم بهانه از دست بیگانگان سلب خواهد شد، اما آیا هر چه غرب می گوید را باید درست بپنداریم ؟ آنها دنبال اغراض خاص هستند ، ما بر مبنای موازین قانونی و دینی عمل می کنیم”.
غریب آبادی همچنین درباره برخی مباحث مطرح شده درباره مجازات فعالان اجتماعی و سیاسی گفت: “همه این موارد ادعا است، بسیاری از این افرادی که نام آنها با عنوان فعال سیاسی اجتماعی مطرح می شود مجرم هستند”.
گفتنی است افزایش دست‌کم صد در صدی نرخ اعتیاد، در طی سال‌هایی بوقوع پیوسته که ایران بصورت بی‌رحمانه و شتابزده زندانیان مرتبط با مواد مخدر را اعدام کرده است. نهاد آمار سازمان حقوق بشر ایران موفق به ثبت بیش از سه هزار اعدام برای جرایم مرتبط با مواد مخدر از سال ۲۰۱۰ تا کنون شده است. طبق آمار این نهاداز ژانویه ۲۰۱۰ تا ژانویه ۲۰۱۷ تعداد ۲۹۹۳ نفر در ارتباط با مواد مخدر اعدام شدند و در سال ۲۰۱۷ نیز تا کنون بیش ۱۳۰ نفر در این رابطه اعدام شده‌اند.

وضعیت جسمی “امین افشار نادری” نوکیش مسیحی پس از اعتصاب غذا نگران کننده است

در سال‌های اخیر بلاتکلیف نگه داشتن پرونده نوکیشان مسیحی و صدور احکام سنگین و صدور وثیقه‌های سنگین روشی برای فشار مضاعف بر آنها و خانواده‎ی آنان شده است.
به گزارش«محبت نیوز» گزارش‌های رسیده از ایران حاکی از آن است که وضعیت جسمانی “امین افشار نادری” نوکیش مسیحی زندانی در اوین یک هفته پس از اعتصاب غذا نگران کننده شده است.
این زندانی مسیحی از پانزدهم تیرماه در اعتراض به رای دادگاه دست به اعتصاب غذا زد. با حکم شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست “قاضی احمدزاده” او به ۱۵ سال حبس محکوم شده است که پنج سال از آن به اتهام توهین به مقدسات و ۱۰ سال از آن به اتهام برهم زدن امنیت ملی با تشکیل کلیساهای خانگی و تبلیغ مسیحیت است.
طی یک هفته اعتصاب غذا فشار خون او به شدت کاهش داشته و وزن زیادی کم کرده است.
او سه روز بعد از اعتصاب غذا در دل‌نوشته‎ای خطاب به مسوولان قوه قضاییه جمهوری اسلامی نوشت که: «من از انجیل یاد گرفته‌ام که دشمنان خود را محبت نموده و برای نفرت کنندگان از من، طلب خیر و برکت نمایم؛ اما به راستی شما چه یاد گرفته‌اید؟»
افشارنادری در همین نامه افشا کرد او را از چشم بازدیدگنندگان و ناظران بین‌المللی مخفی نگه‌ داشته‌اند. این ناظران روز چهارشنبه ۵ جولاى ۲۰۱۷ برابر با ١۴ تیرماه ۱۳۹۶، پنجاه سفیر از کشورهاى مختلف، که به نظر می‎رسد به قصد همکارى مشترک حقوقى- قضایی به ایران سفر کرده بودند از زندان اوین در تهران بازدید کردند، اما مسوولان زندان تعداد زیادی از زندانیان را از چشم آنها مخفی کردند تا مبادا بین آنها و این سفرا و کارشناسان گفتگویی صورت گیرد.


۲۱ خرداد ماه سالجاری “هادی عسگری” به ۱۰ سال حبس تعزیری و امین افشارنادری به ۱۵ سال حبس محکوم شدند. اتهام این دو نوکیش مسیحی «اقدام علیه امنیت ملی با تشکیل کلیساهای خانگی و تبلیغ مسیحیت» عنوان شده است.
این دو زندانی مسیحی هم‌اکنون در بند چهار زندان اوین به سر می‌برند.
در سال‌های اخیر بلاتکلیف نگه داشتن پرونده نوکیشان مسیحی و صدور احکام سنگین و صدور وثیقه‌های سنگین روشی برای فشار مضاعف بر آنها و خانواده‎ی آنان شده است. همچنان “ابراهیم فیروزی” و “مریم نقاش زرگران” دو زندانی دیگری مسیحی نیز در چنین شرایطی قرار گرفتند تنها راه آنها برای رساندن صدای اعتراض خود به گوش مسوولان جمهوری اسلامی اعتصاب غذا بود که به شدت شرایط جسمی و روحی آنان را تحت تاثیر قرار دارد.

۱۳۹۶ تیر ۱۰, شنبه

اولین کاردینال سوئدی در تاریخ کلیسای کاتولیک منصوب شد

آندرش آربورلیوس، اسقف سوئدی به عضویت انجمن کاردینال‌ها منتصب گردید.
به گزارش «محبت نیوز» در طی مراسمی که در کلیسای سنت پتر در شهر رم برگزار شد “آندرش آربورلیوس” به عنوان نخستین کاردینال سوئدی برگزیده شد. او تاکید نمود هنگامی که نمایندگان هیات انتصاب به این منظور با او ملاقات کرده‌اند بسیار هیجان زده و غافلگیر شده است.

به نقل از رادیو سوئد، او گفته است: من هیجان زده هستم که تقریبن همه مردم خوشحالند. ما به عنوان یک کشور کوچک هم در یوروویژن برنده داشته‌ایم، هم جایزه اسکار را برده‌ایم و هم یک کاردینال داریم. فکر کنید که این چقدر برای “سوئد کوچک” خوب است.
این اسقف روز سه شنبه به رم رفته و می‌گوید این اتفاق برایش یک لحظه تاریخی است.
در این مراسم آندرش آربورلیوس و چهار اسقف دیگر از کشورهای مالی، اسپانیا، لائوس و السالوادور به مقام کاردینالی منتصب شدند. با اینهمه او کمی مضطرب است و اظهار امیدواری می‌کند که از عهده انجام مراسم برآید.
کاردینال یک مقام رسمی کلیسایی و بالاترین مقام کاتولیک‌ها بعد از پاپ به شمار می‌رود.

نماینده علی خامنه ای در سپاه: اختیارات “ولی فقیه” و “پیامبر” یکسان است

علی سعیدی٬ نماینده علی خامنه‌ای در سپاه می‌گوید «اختیارات» ولی فقیه با توجه به نوع نصب وی٬ با پیامبر یکسان است.
به گزارش «محبت نیوز»سعیدی این موضوع را با اشاره به این مطلب گفته که «خبرگان ولی‌فقیه را منصوب نمی‌کنند بلکه مصداق را به جامعه معرفی می‌کنند.»
به نوشته دیگربان، وی «موضع مشترک» بین امامان شیعه و ولی‌ فقیه را «مبحث تبعیت» عنوان کرد و افزود «همان مقدار که واجب است از دستور پیامبر و امامان تبعیت کرد به همان میزان واجب است که از دستورات ولی‌فقیه اطاعت کرد.»
نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه پاسداران همچنین از سخنان حسن روحانی که گفته بود «امیرالمومنین مبنای ولایت و مبنای حکومت را نظر مردم و انتخاب مردم می‌داند»٬ انتقاد کرده است.
وی گفته «در صحبت‌های مسئولین سیاسی کشور صحبت‌هایی می‌شنویم که توقع نداشتیم پس از گذشت ۳۸ سال پس از انقلاب، آقایان مواردی را مطرح کنند که با اساس مبانی فکری امام ناسازگار باشد.»
به گفته سعیدی٬ «امروز مسائلی را می‌شنویم که برخی می‌گویند باید از نو برگشته و در منابر از مبانی اصول صحبت کنیم.»