۱۳۹۶ آبان ۱۵, دوشنبه

آمار خودکشی در میان زنان ایران افزایش داشته است

بر اساس آمار پرونده‌های اقدام به خودکشی در حوزه‌های استحفاظی نیروی انتظامی طی ۵ سال از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴ افزایش ۶۶ درصدی در میان زنان و افزایش ۷۱ درصدی در میان مردان داشته است.
به گزارش «محبت نیوز» بررسی آمارهای خودکشی زنان و مردان ایرانی در ۵ سال گذشته نشان می‌دهد آمار خودکشی زنان در ایران طی ۵ سال ۶۶ درصد رشد داشته است.
پایگاه خبری خبرآنلاین روز جمعه ۱۲ آبان ۱۳۹۶ به نقل از دکتر مجید ابهری، آسیب‌شناس و رفتارشناس اجتماعی گزارش کرد که بررسی آمارهای مندرج در سالنامه آماری کشور در بخش امورقضایی و پرونده‌های حوزه‌استحفاظی نیروی انتظامی نشان می‌دهد در ۵ سال گذشته آمار خودکشی زنان ۶۶ درصد افزایش یافته است.
بر اساس این آمار پرونده‌های اقدام به خودکشی در حوزه‌های استحفاظی نیروی انتظامی طی ۵ سال از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴ افزایش ۶۶ درصدی در میان زنان و افزایش ۷۱ درصدی در میان مردان داشته است. در پرونده‌های مربوط به فوت‌شدگان خودکشی که در نیروی انتظامی تشکیل شده است، در سال ۱۳۹۰ در مجموع مردان و زنان ۲۴۶۲ مورد فوت ثبت شده است که این آمار در سال ۱۳۹۴ به ۳۲۴۳ رسیده است.
پیش از این روزبه کردونی مدیرکل دفتر آسیب‌های اجتماعی وزارت کار گفته بود که آمار‌ها نشان می‌دهد در ایران آمار خودکشی در مردان مجرد بیشتر از مردان متاهل و برخلاف آمارهای جهانی در زنان متاهل بیش از زنان مجرد است، به ویژه نرخ خودکشی در ۵ سال ابتدایی زندگی مشترک بیش از دیگر سالهاست.
طاهره باغانی، روانشناس متخصص در زمینه خودکشی، از سهولت دسترسی به وسایل خودکشی در ایران انتقاد کرد و گفت: «بیشترین اقدام به خودکشی در بین جمعیت زیر ۲۰ سال اتفاق می‌افتد این در حالیست که سهولت دسترسی به وسایل خودکشی، لزوم نظارت بیشتر مسئولان را می‌طلبد.»

مسیحیت‎ستیزی در صدا و سیما با هدف اسلامی‎تر کردن دانشگاه‎ها و علوم انسانی

نهادهای حوزوی در جمهوری اسلامی با پشتیبانی حکومتی اعم از صدا و سیما و سپاه برای دانشگاه‎ها و علوم انسانی نسخه می‌پیچیند، دستورالعملی ضد مسیحیت و سکولاریسم.
به گزارش«محبت نیوز» در سال‌های گذشته تولید برنامه‎های ضدمسیحی از صدا و سیمای جمهوری اسلامی رونق گرفته و هم در رادیو و هم در تلویزیون کارشناسان مذهبی، فرهنگی و امنیتی وابسته به جمهوری اسلامی در نشست‎ها و گفتگوهایی جانب‎دارانه بدون آنکه حتی یک کارشناس بی‏طرف مذهبی یا تاریخی در برنامه‌ها حضور داشته باشد با تحریف تاریخ و اصول آیین مسیحیت هرآنچه در جهت سیاست‎های ولی فقیه و نظام اسلامی باشد را در جامعه پمپاژ می‎کنند.
گرچه آمار نشان می‎دهد که در ایران استقبال چندانی صدا و سیما نمی‏‌شود و رسانه‌‏ی مورد استفاده عموم مردم ماهواره‎ها و فضای مجازی است، اما آن دسته هواداران جمهوری اسلامی در طبقات تندرو و مذهبی که بیننده یا شنونده این برنامه‌‏ها هستند و به قول معروف «یک کتابی» و «یک بُعدی» روزگار می‎گذرانند، از همین برنامه‌‏های پرنقص تغذیه فکری می‏شوند. همچنان که دستگاه‏های امنیتی و قوه قضاییه نیز از همین دست برنامه‎ها تغذیه فکری می‏شوند.
به تازگی صدا و سیما در مسیر رسالتِ مسیحیت ستیزی یک گام دیگر جلوتر رفته و از ضدّیت با آن در جهت نفی علوم انسانی و دانشگاه‎ها استفاده می‎کند.
سوم آبان ماه تعدادی از کارشناسان استادان حوزه در نشستی در برنامه‌‏ی گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما شرکت کردند و بررسی موضوعی با عنوان «علوم انسانی و نیاز جامعه امروز ما» پرداختند که در بخشی از آن مسائلی درباره مسیحیت و ارتباط آن با سکولاریسم مطرح شد و کارشناس این برنامه عنوان کرد چون میان مسیحیت و سکولاریسم اشتراکاتی وجود دارد و علوم انسانی جدید به طور کامل در بستر مسیحیت و با سابقه سکولاریستی شکل گرفته است باید با آن مقابله کرد.
در این برنامه آخوند علیرضا قائمی‌نیا، عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با تاکید بر اینکه «علوم غربی جهت‎ساز و با پیشینه سکولاریستی است و متاثر از اندیشه‌های مسیحیت است» تاکید کرده که باید این علوم با دیدگاه‎های اسلامی بازسازی شوند.
در همین نشست، رضا غلامی رئیس شورای سیاست گذاری کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی، مدعی شده «الحمدلله در این سال‌ها هم علوم انسانی اسلامی نشان داد از ظرفیت بالایی برخوردار است و هر سال می‎بینیم که همراهی اساتید و دانش‌پژوهان با علوم انسانی اسلامی بیشتر می‎شود و هیچ‎گاه به فکر تحمیل علوم انسانی اسلامی به کسی نبوده‌ایم».
مرداد ماه سال ۱۳۹۴ سردار محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه در یک سخنرانی گفت مرحله چهارم انقلاب، اسلامی شدن جامعه و مرحله پنجم «تشکیل جامعه جهانی‌ اسلامی» است.
جعفری ضمن انتقاد از سیاست‌های فرهنگی‌ به ویژه ترویج و تدریس «علوم انسانی‌ غربی» در دانشگاه‌ها، وظیفه سپاه را «بستر سازی» دانست و گفت وظیفه اصلی‌ بر دوش روحانیت است.

۱۳۹۶ شهریور ۱۳, دوشنبه

عربستان سالیانه “۱۲ میلیارد دلار” از مراسم حج سود می برد

منفعت عربستان از حج ، در سال گذشته درآمد مستقیم حکومت عربستان از زائران در طول یکسال حدود ۱۲ میلیارد دلار بود.
به گزارش«محبت نیوز» کاهش قیمت نفت و افت درآمدهای نفتی باعث شد که حج امسال یکی از مهمترین منابع درآمد برای عربستان سعودی محسوب شود.
کل تعداد زائرانی که در حج امسال شرکت کردند، تقریبن دو میلیون و ۳۵۰ هزار نفر بوده است‌، از این میزان حدود یک میلیون و ۷۵۰ هزار تن از اتباع ۱۶۸ کشور مختلف جهان هستند که هر کدام علاوه‌ بر هزینه‌های سفر هوایی، هزاران دلار را برای محل اقامت، تغذیه و سوغات هزینه می‌کنند.
ماهر جمال، رئیس اتاق تجارت و صنعت شهر مکه گفت: هزینه‌های حجاج داخلی و خارجی حج امسال ممکن است به ۲۰ تا ۲۶ میلیارد ریال عربستان برابر با ۵.۳۳ تا ۶.۶۷ میلیارد دلار برسد،‌ در حالی که این هزینه‌ها در سال گذشته میلادی ۱۴ میلیارد ریال عربستان معادل ۳.۷۳ میلیارد دلار بوده است.
وی بیان داشت که درآمدهای کشورش از حج امسال افزایش یافته و این امر به افزایش ۲۰ درصدی حجاج در مقایسه با سال قبل مرتبط است.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران: گزارش “عاصمه جهانگیر” را به رسمیت نمی شناسیم!

عاصمه جهانگیر که سال گذشته جانشین احمد شهید شد در نخستین گزارش خود تصریح کرده که بهبود خاصی در کارنامه حقوق بشر ایران حاصل نشده است و تبعیض علیه اقلیت‌های دینی در این کشور همچنان ادامه دارد.
به گزارش«محبت نیوز» بهرام قاسمی، سخنگوی این وزارت خانه به گزارش جدید عاصمه جهانگیر، گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل واکنش نشان داده و گفت که این گزارش را به رسمیت نمی شناسیم.
وی درباره این گزارش که قرار است در نشست آینده کمیته سوم مجمع عمومی ارائه شود، اظهار داشت: ایران عمیقن اعتقاد دارد گزارشی که توسط این گزارشگرِ ویژه تهیه شده و ماموریت ایشان بر پایه قطعنامه ای مبتنی بر اهداف و اغراضِ کاملن سیاسی و گزینشی برخی کشورهای مشخص و با اهداف معین بر عهده گرفته است، را به رسمیت نمی شناسد و آن را کاملن مردود و غیر قابل قبول می داند.
گفتنی است پیش از این آملی لاریجانی، رئیس قوه قضاییه ایران نیز به این موضوع در گزارش فوق که گفته بود ” در زندان های ایران هزاران نفر در سلول انفرادی هستند”، واکنش نشان داده بود.
شایان ذکر است پیش از این نیز اتهام های مشابهی از سوی مقام های جمهوری اسلامی ایران، به ویژه مقام های قضایی،‌ متوجه گزارشگران ویژه سازمان ملل متحد شده است.
این سخنان در شرایطی ابراز شده است که به تاکید سازمان گزارشگران بدون مرز، ایران در رده یکی از پنج زندان بزرگ روزنامه نگاران در جهان است و در عین حال، ‌برخوردهای امنیتی و قضایی با فعالان سیاسی و مدنی در ایران با انتقادهای گسترده ای در ایران و نیز جهان مواجه شده است. یکی دیگر از انتقادها به اعدام گسترده در ایران بازمی گردد.

۱۳۹۶ شهریور ۱۲, یکشنبه

شوخی “الله اکبر گویان مست” پرواز هواپیما را به تاخیر انداخت

پرواز هواپیمایی از بروکسل به مادرید به دلیل شوخی‌های چند مرد مست که ادای بمب‌گذاران اسلام‌گرا را درمی‌آوردند، به تاخیر افتاد.
به گزارش «محبت نیوز» به دنبال الله اکبر گفتن مسافران مست در پرواز هواپیمایی از بروکسل به مادرید، خلبان از پرواز خودداری کرده و موضوع را به پلیس اطلاع داده است.

به گفته بی بی سی، یکی از این افراد مست در هواپیما فریاد زده “الله اکبر” و آنها وانمود کرده‌اند که بمبی در هواپیما جاسازی شده است.
یگان خنثی سازی بمب پلیس بلژیک در محل حاضر شده و پس از تخلیه بار مسافران و بازرسی همه بارها، روشن شده است که بمبی در کار نیست.
یکی از این مردان مست، که در حدود ۵۰ ساله گزارش شده، بازداشت شد. چند مسافر مست دیگر هم از سفر با هواپیما باز ماندند.
به این ترتیب پرواز هواپیما حدود دو ساعت به تاخیر افتاد.
یک سال پیش، فرودگاه بروکسل صحنه حمله‌ای بود که در آن اسلام‌گرایان افراطی ۳۲ نفر را کشتند.
هواپیمایی رایان ایر، که اتفاق اخیر در یکی از پروازهای آن افتاده، گفته است چنین رفتار نامناسبی قابل قبول نیست.
این هواپیمایی چندین مورد دیگر نیز با مسافران مست داشته، که بسیاری از آنها بریتانیایی بوده‌اند. به همین دلیل در پروازهای این هواپیمایی برای مشروب نوشیدن مسافران محدودیت‌هایی وضع شده است.

یک سال از زندانی شدن «هادی عسگری» نوکیش مسیحی گذشت

بیش از یک سال از زندانی شدن «هادی عسگری» نوکیش مسیحی زندانی در اوین می‌گذرد و او منتظر برگزاری دادگاه تجدید نظر است.

به گزارش«محبت نیوز» دوازدهم تیر ماه سال ۱۳۹۶ با حکم قاضی احمدزاده رییس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران حکم دو نوکیش مسیحی صادر شد. هادی ‘عسگری’ به ۱۰ سال حبس و ‘امین افشارنادری’ به ۱۵ سال حبس که ۵ سال از آن به اتهام توهین به مقدسات بود محکوم شدند.
اوایل مرداد ماه ‘امین افشار نادری’ پس از اعتصاب غذا و وخامت حال جسمی، با قید وثیقه‌ای به مبلغ ۲۷۰ میلیون تومان، آزاد شد و اکنون ‘هادی عسگری’ تنها زندانی است که از جمع بازداشتی‌های پرونده فیروزکوه همچنان در زندان مانده است.
پنجم شهریور ماه سال ۱۳۹۵ (۲۶ آگوست ۲۰۱۶) نیروی انتظامی به باغی در فیروزکوه حوالی تهران یورش برد و ۱۷ تن از شهروندان مسیحی را در آن مکان بازداشت کرد که از این بین ”رامئیل بت تمرز”، ”امین افشارنادری”، “هادی عسگری”، “محمد دهنوی” و “امیرسامان دشتی”، به اوین منتقل شدند.

گروهی از این بازداشت‌شدگان با قرار وثیق آزاد شدند، اما امیر افشار نادری و هادی عسگری چندین ماه را در زندان بلاتکلیف به سر بردند و بارها مورد بازجویی قرار گرفتند، ولی باز هم تفهیم اتهام نشدند. تا اینکه در اعتراض به این وضعیت از بهمن ماه سال ۱۳۹۵ به علت عدم رسیدگی به پرونده‌ شان دست به اعتصاب غذا زدند.
۲۶ بهمن ماه سال گذشته بختیاری، رئیس دفتر دادستان کل کشور و خیرالدین، معاون دادستان کل در بازدیدی که از زندان اوین داشتند قول مساعد دادند که به وضعیت چند زندانی امنیتی، عقیدتی و سیاسی رسیدگی کنند که هادی عسگری و امین افشار نادری، دو نوکیش مسیحی زندانی در بند ۴ زندان اوین بین آنها بودند.
در نهایت پس از حدود هشت ماه بلاتکلیفی برای رسیدگی به پرونده‎شان به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب منتقل شد.
این دو زندانی عقیدتی شنبه ۱۹ فروردین در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی احمدزاده در ارتباط با پرونده دستگیری در فیروزکوه به اتهام تشکیل کلیسای خانگی تفهیم اتهام و محاکمه شدند و احکام سنگینی برایشان صادر شد.
دادگاه این نوکیشان مسیحی در ۲۱ خرداد ۱۳۹۶ برگزار شد و علاوه بر مجازات حبس حکم داده شد که هر کدام از آنها پس از طی دوران محکومیت برای دو سال نیز حق خروج از کشور را ندارند.
احکام صادر شده برای این دو زندانی مسیحی از سنگین‌ترین احکامی است که در سال‌های گذشته برای زندانیان عقیدتی و حتی سیاسی صادر شده است.

۱۳۹۶ مرداد ۲۴, سه‌شنبه

معاون قضایی دادستان کل کشور: عضویت مسئولان در توئیتر تخلف است

در حالیکه بیشتر مسئولان رده بالای جمهوری اسلامی در توئیتر عضو هستند معاون قضائی دادستان کل کشور عضویت در این شبکه اجتماعی را تخلف اعلام نمود.
به گزارش «محبت نیوز» عبدالصمد خرم‌آبادی دوشنبه ۲۳ مرداد در جمع خبرنگاران گفت، وقتی عملی مطابق مقررات و قوانین ممنوع اعلام شده باشد انجام آن نیز تخلف محسوب می‌شود.
او افزود بر این اساس و از آنجا که توئیتر با دستور و حکم قضائی فیلتر شده استفاده از این شبکه اجتماعی هم “نوعی تخلف” و عدم رعایت مقررات محسوب می‌شود.
معاون قضائی دادستان کل کشور درباره استفاده بسیاری از مسئولان از جمله در وزارت ارتباطات از توئیتر گفت: «اگر عضویت مسئولان وزارت ارتباطات در توئیتر صحت داشته باشد این عضویت از سه جهت اشکال دارد.»
این مقام قضائی اشکال اول را این دانست که وزارت ارتباطات مجری دستورهای قضایی مربوط به فیلترینگ است و “مجری نباید مردم را فیلتر کند و خود را مستثنی بداند”.

خرم‌آبادی اشکال دوم را چنین توصیف کرد: «وزارت ارتباطات متولی ایجاد شبکه ملی اطلاعات است و متولی شبکه ملی نباید سردمدار عضویت در شبکه‌های بیگانه ممنوعه باشد.»
معاون قضایی دادستان کل کشور درباره اشکال سوم استفاده مسئولان وزارت ارتباطات از توئیتر گفت: «اگر این عضویت صحت داشته باشد عملاً نوعی تبلیغ شبکه‌های اینترنتی ممنوعه توسط متولیان شبکه ملی اطلاعات محسوب می‌شود و نقض غرض است.»
شایان ذکر است که پیش از این، محمود واعظی، وزیر ارتباطات از خرم آبادی به دلیل اظهاراتی پیرامون شبکه های اجتماعی از جمله تلگرام انتقاد کرده و گفته بود “ایشان تخصص این مسایل را ندارند اما همواره مصاحبه کرده و اعلام نظر می‌کنند و نظرشان بسته شدن همه چیز است.”

دیکته‌های حکومتی؛ نمایندگان ارامنه به سفیر آلمان در تهران چه گفتند؟

آبراهامیان نماینده ارامنه جنوب در مجلس شورای اسلامی در دیدار با سفیر آلمان در تهران آنچه را از طرف حکومت برای ارائه گزارشی مثبت از زندگی اقلیت‌های دینی در ایران به وی دیکته شده بود را بازگو کرد.
به گزارش «محبت نیوز» نماینده ارامنه جنوب در مجلس شورای اسلامی در دیدار با میشائیل کلور برشتولد، سفیر آلمان در تهران گفته ارامنه در جمهوری اسلامی ایران در کمال برخورداری از آزادی به ویژه آزادی سیاسی و اعتقادی و براساس باورهای دینی خود زندگی می‌‌کنند.
در این دیدار کارن خانلری نماینده ارامنه تهران و شمال هم حضور داشته و او نیز گفته شرایط، امکانات و آزادی‌های موجود برای ارامنه در ایران خوب است، اما تحریم‌های ظالمانه علیه ایران بر زندگی و مسائل اقتصادی ارامنه ایران تاثیر منفی گذاشته بود که منجر به مهاجرت تعدادی از ارامنه ایران شد.
اینکه برشتولد، سفیر آلمان هنگام شنیدن این ادعاها از نمایندگان ارامنه در مجلس پیش خود چه فکر می‌کرده کار چندان سختی نیست. فقط کافیست بدانیم او سفیر دولتی است که با استناد به نحوه برخورد مقامات قضایی حکومت ایران با اقلیت‌های قومی و مذهبی بارها در بیانیه‌های مختلف اعلام کرده‌ کرده مسیحیان، بهاییان، دراویش و کردها و عرب‌ها در ایران قربانی روش‌های خودسرانه دستگاه قضایی و زیرپا گذاشتن اصول قانون اساسی هستند.
شاید یکی از شدیدالحن‌ترین بیانیه‌ها در طی یک دهه‎ی گذشته علیه رفتار جمهوری اسلامی با اقلیت‌ها را مارکوس لونینگ مسئول وقت حقوق بشر دولت آلمان تنظیم و منتشر کرد.
در این بیانیه مطبوعاتی که اواسط سال ۲۰۱۲ منتشر شد آمده بود نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی در تضاد آشکار با حقوق بین‌الملل، تعهدات جهانی و هم‌چنین قانون اساسی خود این کشور قرار دارد. لونینگ خواستار آن شده که مقامات ایرانی به حقوق کلیه شهروندان خود توجه کرده و حافظ این حقوق صرفنظر از وابستگی‌های قومی و مذهبی آنها باشند.
وی هم‌چنین از جمهوری اسلامی خواست که احکام اعدام موجود در دستگاه قضایی را به مورد اجرا نگذارد و نسبت به متهمان و مجرمان رافت نشان دهد.
دوسال بعد یعنی در سال ۲۰۱۴ کریستف اشترسر، مسئول حقوق بشر دولت آلمان در آن دوران نیز در مصاحبه‌ای اختصاصی با بخش فارسی دویچه‌وله خواستار آزادی زندانیان عقیدتی در ایران شد.
‌اینگو هوفمن، نماینده‌ی جامعه‌ی بهاییان در آلمان، در سال‌های گذشته به طور مداوم گزارش نقض حقوق بهاییان و به طور اقلیت‌های دینی در ایران را به دولت آلمان داده است. در میان اقلیت‌های دینی بهاییان و مسیحیان بیش از دیگران با اتهامات امنیتی از جمله جاسوسی، ارتباط با بیگانگان و اقدام علیه امنیت ملی روبه رو می‎شوند.
سال ۱۳۹۰ پس از آنکه جمهوری اسلامی یوسف ندرخانی از مسیحیان غیرتثلیثی را بر سر دوراهی توبه و اعدام قرار داده بود سیاستمداران و فعالان مدنی آلمان به شدت علیه این رفتار موضع گرفتند. در آن زمان مارکوس لونینگ نماینده ویژه دولت آلمان در امور حقوق بشر، هرمان گروهه دبیر کل حزب دمکرات مسیحی آلمان و نمایندگان مجلس آلمان از دولت ایران خواستار آزادی ندرخانی شدند.

شایان ذکر است در سالهای پس از انقلاب اسلامی بسیاری از مسیحیان و ارامنه ایران به آلمان و اتریش پناهنده شده اند و مقام‌های این کشورها به طور کامل از واقعیت‌های ایران باخبرند.

۱۳۹۶ مرداد ۲۳, دوشنبه

روایتی از ازدواج زنان سوری با اعضای خارجی گروه اسلامی داعش

زنان سوری که با اعضای خارجی گروه اسلامی داعش ازدواج کرده‌اند بیش از خود، نگران کودکان بی‌هویتشان هستند.
به گزارش«محبت نیوز» خبرها حکایت از آن دارند که پس از تصرف شهرهای سوریه توسط دولت اسلامی برخی از خانواده های سوری با این ازدواجها موافق بودند و گفته می شود که موافقت این خانواده ها برای ازدواج دخترانشان یا به طمع مال و ثروت اعضای گروه اسلامی داعش و یا ترس از انتقام جویی آنها بوده است، و یا اینکه این خانواده ها از هواداران گروه اسلامی داعش بودند.

اردوگاه عین عیسی در ۵۰ کیلومتری شمال رقه محل زندگی زنانی است که به اجبار یا میل خود به عقد و نکاح اعضای گروه اسلامی داعش در آمده اند.
به نوشته روزنامه الشرق الاوسط، سه زن سوری در حالی که لباس سیاهی به تن دارند در گوشه‌ای از یک اتاق نشسته اند. در اطراف آن‌ها کودکانی کمتر از سه سال که هنوز هیچ گواهی تولدی ندارند مشغول بازی هستند. آن‌ها با اعضای خارجی داعش ازدواج کردند و از سرانجام خود آگاه نبودند.
«سواد» که حدود ۳۰ سال دارد، می‌گوید: رویای من این بود که معلم انگلیسی شوم. دوست داشتم به کودکان زبان خارجی تدریس کنم و داستان‌ها و رُمان‌های بین المللی را ترجمه کنم. او سیگاری روشن می‌کند و ادامه می‌دهد: از ۱۰ سال پیش سیگار کشیدن را شروع کردم؛ زمانی که داعش سیگار کشیدن در رقه را ممنوع کرد من یکبار مجازات شدم. ولی پس از ازدواج با یکی از اعضای داعش مشکلی برای سیگار کشیدن نداشتم.
او درباره ازدواج با یک عضو خارجی داعش گفت: همسر من از اعضای مراکشی داعش بود. با او در خیابان‌های رقه آشنا شدم و در تابستان ۲۰۱۵ ازدواج کردیم.
«نور» دیگر زن حاضر در چادر بود که ۲۲ سال از سن او می‌گذشت. او و خانواده اش در سال ۲۰۰۷ برای زندگی به رقه آمدند؛ جایی که او با همسر مالزیایی خود که در خدمت گروه اسلامی داعش بود، آشنا شد. او می‌گوید: در ابتدا تمایلی برای ازدواج با وی نداشتم، ولی بعد‌ها فریب شخصیت اسلامی وی را خوردم و با او ازدواج کردم.
«خنساء» برعکس دو زن قبل تمایلی به ازدواج با خواستگار داعشی خود نداشته است. او گفت: یکی از اعضای تونسی داعش از پدرم مرا خواستگاری کرد. پدرم پذیرفت. به عقیده پدرم، او یک شاهزاده جذاب بود که می‌توانست مرا خوشبخت کند. مادرم به رغم مخالفت نتوانست کاری انجام دهد.
این سه زن امید چندانی به آینده ندارند، آن‌ها بیشتر نگران آینده تاریک و مبهم فرزندانشان هستند.
اعضای گروه اسلامی داعش پس از اشغال شهر‌های سوریه به شیوه‌های مختلفی برای اجرای جهاد نکاح روی آوردند که نمونه آن ایجاد دفاتر ازدواج اجباری و ارائه لیست همسران داعشی برای جذب دختران و زنان غربی بود.

نادیه گرفتن حقوق اقلیت‌های دینی در دولت، زیر سایه‌‏ی دستورالعمل‌های حکومت

«کمیسیون آزادی بین‌المللی مذهب» در گزارش سالانه‌اش می گوید حکومت ایران به شکل برنامه‌ریزی شده و مداوم اقدام به آزار و اذیت اقلیت‌های مذهبی از جمله مسیحیان، یهودیان، زرتشتی‌ها و بهایی‌ها… می‌کند.
به گزارش«محبت نیوز»یکی از شعارهای حسن روحانی در دولت اول و همینطور مناظره‌های پیش از انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۹۶ قرار دادن فرصت در اختیار اقلیت‌های دینی و قومی و همینطور زنان در عرصه سیاسی و مدیریتی بود.
تاکید بر استفاده از زنان در کابینه، تکرار اینکه «بارها به وزراء گفته‌ام از اقلیت‌های دینی برای مدیریت معاونت وزارتخانه‌ها استفاده کنند» و یا تاکید بر حقوق اقلیت‌های دینی و قومی با تدوین منشور جامع حقوق اقلیت‌های دینی و قومی همه و همه ادعاهایی بود که از رییس جمهوری ایران و بعضی وزراء شنیده شد که این روند در دولت دوم روحانی نیز ادامه دارد.
همچنان که محمدجواد ظریف، وزیر خارجه‎ ایران در ادعاهایی تازه گفته استفاده از بانوان و اقلیت‌ها را در وزارت خارجه توسعه می‌دهیم، آنهم در شرایطی که در مراسم تحلیف حسن روحانی که در مجلس شورای اسلامی با حضور مدعوین داخلی و خارجی برگزار شد مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل تسنن زاهدان در مراسم حضور نداشت.
مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت، فردی است منعطف که بارها نشان داده اهل صلح است. بارها توصیه‌‏های دلسوزانه به جمهوری اسلامی کرده و به کرات در مسائل ضدامنیتی مثل گروگانگیری مرزبانان توسط تیم‌های تروریستی یا مخالفین مسلح نظام که دیپلماسی جمهوری اسلامی برای نجات آنها نمی‌توانست گره‏‌گشا باشد، از قدرت نفوذش در منطقه بهره برده و از طریق واسطه‌ها به کمک نظام آمده است.
طبیعی است وقتی از چنین چهره ارزشمندی با بی‎احترامی در مراسمی رسمی دعوت نمی‎شود، نمی‎توان نه تنها از دولت بلکه از ساختار و سیستم سیاسی ولایت فقیه توقع احترام به حقوق اولیه اقلیت‌ها را داشت.
در نمونه‎ای دیگر برخوردی است که با اقلیت‌های دینی در دادگاه‌ها و زندان‌ها می‎شود. حکومت همواره ادعا می‌کند زندان‌های بلند مدت و اجرای حکم اعدام بیشتر متوجه مجرمین و قاتلینی است که شاکی خصوصی دارند و یا اقدام به قاچاق مواد مخدر می‌کنند. اما بسیاری از اعدامی‌ها جوانان اهل سنت هستند که در مناطق محروم ایران زندگی می‌کنند و بیکارند و برای معیشت دست به هر کاری می‎زنند، اما حکومت قدمی برای بهبود معیشت آنها برنمی‌دارد.

آن روی سکه اما برخورد با دگراندیشان دینی هم تبعیض آمیز است. در ایران یک قاچاقچی مواد مخدر یا فردی که جرایم امنیتی نظیر درگیری مسلحانه داشته با حکم دادگاه اگر اعدام نشود به حبس‌های طولانی محکوم می‎شود، در همین سیستم قضایی یک نوکیش مسیحی به اتهام ترویج مسیحیت و تشکیل کلیساهای خانگی که با پرونده‏ سازی تحت عنوان اقدام علیه امنیت ملی اعلام جرم می‎شود نیز با حبس‌های طولانی روبه رو می‎شود.
در ماه‌های گذشته شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب با صدور حبس‌های فله‎ای برای مسیحیان ایران رکورد تازه‎ای در مدت زمان حبس ثبت کرد.
«کمیسیون آزادی بین‌المللی مذهب» در گزارش سالانه‌اش می گوید حکومت ایران به شکل برنامه‌ریزی شده و مداوم اقدام به آزار و اذیت اقلیت‌های مذهبی از جمله یهودیان، مسیحیان و زرتشتی‌ها و بهایی‌ها… می‌کند.
وزارت خارجه آمریکا طی دو دهه گذشته ایران را در طبقه بندی کشورهای مایه نگرانی قرار داده است.
تا دسامبر ۲۰۱۶ حدود ۹۰ مسیحی در ایران در زندان بودند که در انتظار زمان دادگاه خود برای رسیدگی به اتهاماتی مبتنی بر فعالیت‌های اعتقادی و ایمانی شان هستند.
گرچه این تعداد در حال حاضر  قدری کاهش پیدا کرده، اما بخشی از آنها افرادی بودند که مثل مریم نقاش زرگران دوران حبس‌شان به پایان رسیده است.
کمیسیون آزادی بین المللی مذهب در گزارش سال ۲۰۱۷ خود توصیه می‌کند که دولت ترامپ و متحدان آمریکا در واکنش به نقض حقوق اقلیت‌های مذهبی در ایران حکومت جمهوری اسلامی را تحریم کنند.
اتفاقی که در دور جدید تحریم‌های ایران افتاده و تاکید شده بخشی از تحریم‌های سپاه به دلیل سرکوب اقلیت‌های دینی است.بنابراین زمانیکه مقام‌های جمهوری اسلامی ادعا می‌کنند به دنبال استفاده از اقلیت‌ها در بدنه‌‏ی مدیریت کشور هستند نه تنها حقیقت نیست بلکه آنها حتی درون سیستم قضایی و امنیتی خود برای فشار و سرکوب اقلیت‌های دینی دستورالعمل دارند.
بنابراین نه دولت روحانی که مدعی رفع تبعیض حقوق اقلیت‌ها بود و نه هیچ دولت دیگری در کشور تا مادامی که ساختارهای قانونی تغییر نکند نمی‎تواند ادعا کند که از اقلیت‌ها دفاع می‌کند. شاید بهتر باشد دولت حسن روحانی پیش از آنکه به فکر استفاده از اقلیت‌ها در کابینه باشد که نشان داده نیست، به فکر ترمیم وضعیت حقوقی آنها به عنوان شهروندان ایران باشد.

۱۳۹۶ مرداد ۲۲, یکشنبه

خبر خوش برای پناهجویان افغان/ اخراج افغانها از آلمان متوقف شد

دولت آلمان به صورت رسمی به دولت افغانستان گفته که اخراج اجباری پناهجویان افغانی را از این کشور متوقف کرده است.
به گزارش«محبت نیوز» حفیظ احمد میاخیل، مشاور مطبوعاتی وزارت مهاجرین افغانستان می‌گوید: دولت آلمان پس از بررسی وضعیت امنیتی افغانستان و به درخواست دولت افغانستان این تصمیم را گرفته است.
به گفته بی بی سی، در سال جاری میلادی (۲۰۱۷) آلمان ۷۲ مهاجر افغان را که درخواست‌ پناهندگی‌شان رد شده بود از کشورش اخراج کرد و تعدادی مهاجر نیز داوطلبانه این کشور را ترک کردند.
آلمان در اروپا از کشورهایی است که بیشترین پناهجوی افغان را دارد.
مقامات وزارت مهاجرین می‌گویند: «مشخص نیست این تصمیم آلمان تا چه زمانی ادامه خواهد یافت اما این موضوع ارتباط مستقیم به وضعیت امنیتی افغانستان دارد.»
میاخیل می‌گوید که آنها از تمام کشورهای اروپایی می‌خواهند با توجه به وضعیت امنیتی افغانستان در درخواست‌های پناهندگی افغان‌ها بازنگری داشته باشند و آنها نیز در مورد توقف اخراج اجباری مهاجرین افغان تصمیم مشابه بگیرند.
افغانستان، پس از سوریه، دومین کشور مهاجرفرست در جهان است.
سید حسین عالمی بلخی، وزیر امور مهاجرین افغانستان نیز چند روز پیش گفته بود که آنها موفق شدند بحران اخراج اجباری مهاجران افغان را از کشورهای میزبان، کنترل کنند.
به گفته وی، افغانستان به دنبال امضای تفاهم‌نامه‌ها با کشورهای اروپایی، از ۱۰ کشور این قاره در سال ۲۰۱۶ تنها ۵۸۰ اخراجی داشت و در سال جاری این رقم تاکنون به کمتر از ۴۰۰ نفر می‌رسد.

کلیسایی در برزیل که کبوتران در آنجا هیپنوتیزم می شوند!

از وقتی که صفحه دایره ای رنگی بر روی درها و پنجره های کلیسایی در برزیل چسبانده شد دیگر هیچ کبوتری به کلیسا نزدیک نشده است، در واقع این صفحه های دایره ای، کبوتران را هیپنوتیزم می کنند.
به گزارش«محبت نیوز» کلیسای نوسا سنهورا (Nossa Senhora) در سائوپائولو برزیل سال ها بود که مشکلات جدی با پرندگان داشت. شاید تعجب کنید و بگویید کبوتران چگونه می توانند برای کلیسا مشکل به وجود بیاورند؟ همیشه به محض اینکه مراسمی در کلیسا برگزار می گردید سروکله کبوتران مزاحم پیدا می شد، آن ها بالا سر مردم از این سو به آن سو پرواز و نیمکت ها را کثیف می کردند و پرهایشان را در همه جا می ریختند اما از وقتی که صفحه دایره ای رنگی بر روی درها و پنجره ها چسبانده شده دیگر هیچ کبوتری به کلیسا نزدیک نشده است، در واقع این صفحه های دایره ای، کبوتران را هیپنوتیزم می کنند.

به نقل از رکنا، کبوترها محل عبادت مردم را به خانه خود تبدیل کرده بودند، هر جا دوست داشتند پرواز می کردند، در مراسم های رسمی کلیسا سروصدای زیادی ایجاد و سنگریزه و تکه های پلاستیک را بر روی سر مردم می ریختند. وضعیتی غیر قابل تحمل به وجود آمده بود و هر روز صبح خادمین کلیسا مجبور بودند که زمین و نیمکت های چوبی را تمیز کنند.. کلیسا همیشه به دنبال یک راه حل انسانی برای دور کردن این کبوتران بود اما هیچوقت تصور نمی کرد که چاره این کار «هیپنوتیزم» باشد.
در نهایت یک شرکت موفق شد که این کلیسا را از دست این کبوتران نجات دهد، آن ها تنها کاری که کردند این بود که یک سری صفحه های پلاستیکی که بر رویش دایره های رنگی کشیده شده بود را بر روی همه ی درها وپنجره های کلیسا نصب کنند. طراحی متحدالمرکز این دایره ها کبوتران را گیج و از محل دور می کرد به طوری که بعد از مدتی کبوتران فهمیدند که نباید دیگر هیچ وقت به کلیسا نزدیک شوند. این روش توسط یکی از محققان این شرکت ارائه شد آن ها راه های زیادی را تست کردند و به یک راه حل مناسب رسیدند. کبوتران در طول مراسم مذهبی سروصدای زیادی می کردند اما این تکنیک ۱۰۰ درصد جواب دارد و الان دیگر هیچ کبوتری به داخل کلیسا نمی رود.
این روش معجزه می کند فقط کافیست که یک طراحی رنگی بر روی یک صفحه پلاستیکی چاپ شود در این صورت دیگر هیچ کبوتری به این صفحه نزدیک نمی شود. هر وقت که کبوتران به سمت این صفحه ها پرواز می کنند طراحی متحدالمرکز این دایره ها بینایی آن ها را مختل می کند و باعث می شود که آن ها محل را ترک کنند. بعضی از کبوتران چند بار دیگر هم تلاش می کنند که از این درها به داخل بروند اما احساس گیجی آنقدر ناخوشایند است که در نهایت از خیر این کار می گذرند. از وقتی که این صفحه ها در نقاط مختلف کلیسا نصب شده کبوتران دیگر به اینجا برنگشتند.
برای اینکه در پرنده احساس گیجی ایجاد شود احتیاج به مکانیزمی است که قسمت مارپیچ گوش پرنده را تحت تاثیر قرار دهد و یک تصویر مدور می تواند این احساس گیجی را ایجاد کند. این روش راه حل عجیبی برای دور کردن کبوتران نیست همین ماه گذشته یک پروفسور ژاپنی تنها با نصب علامت «کلاغ ها وارد نشوند» توانسته بود پرندگان را از ساختمان خود دور کند.

۱۳۹۶ مرداد ۱۱, چهارشنبه

پرچم اسلامگرایان داعش در محل اقامت عامل حمله هامبورگ یافت شد

عامل این حمله در هامبورگ یک پرچم کوچک با نماد داعش را در کمد محل اقامت خود داشته است.
به گزارش «محبت نیوز» پلیس آلمان بعد از انجام تحقیقاتی از پیدا شدن یک پرچم نماد اسلامگرایان داعش در محل اقامت عامل حمله با چاقو به مشتریان سوپرمارکتی در هامبورگ خبر داده است.
به گزارش روزنامه “تاگس آنسایگر” سوئیس، پلیس آلمان بعد از انجام تحقیقاتی از پیدا شدن یک پرچم کوچک داعش در محل اقامت عامل حمله با چاقو به سوپرمارکتی در هامبورگ که به کشته شدن یک نفر و مجروح شدن چندین نفر منجر شد خبر داده است.
به گزارش نشریه “بیلد” آلمان عامل این حمله در هامبورگ یک پرچم کوچک با نماد داعش را در کمد محل اقامت خود داشته است.
در حمله با چاقو به مشتریان سوپرمارکتی در هامبورگ که جمعه گذشته رخ داد یک نفر کشته و هفت نفر دیگر مجروح شدند.
عامل این حمله که بر اساس تحقیات پلیس یک اماراتی بوده است در نروژ درخواست پناهندگی کرده و سپس در سال ۲۰۱۵ به آلمان آمده بود. وی از طرف سازمان های امنیتی به عنوان یک اسلام گرای افراطی و البته نه به عنوان عنصر خطر طبقه بندی شده بود. همچنین مدارکی دال بر وجود اختلات روانی در وی وجود دارد.

“مریم نقاش زرگران” نوکیش مسیحی از زندان آزاد شد

مریم نقاش زرگران زندانی عقیدتی پس از پایان دوران محکومیت خود و پس از چند روز بدعهدی مسوولان قضایی، سرانجام از زندان آزاد شد.
به گزارش «محبت نیوز» مریم (نسیم) نقاش زرگران، نوکیش مسیحی زندانی در اوین پس از تحمل بیش از چهار سال حبس از عصر روز سه‏ شنبه دهم مرداد از زندان آزاد شد.
آزادی این زندانی در حالی صورت گرفت که دوران حبس با احتساب جریمه‌هایی که پس از غیبت ناخواسته برای او منظور کردند روز هفتم خرداد به پایان رسیده بود و خانواده‎ی این زندانی برای استقبالش به زندان اوین مراجعه کردند، اما با بدعهدی مسوولان زندان و این بهانه که نامه‎ی آزادی او صادر نشده سه روز دیگر هم او را در زندان نگه‌داشتند.
مریم نقاش‎زرگران متولد سال ١٣۵٧ از دی ماه سال ١٣٨٨ به اتهام تشکیل کلیساهای خانگی و ترویج مسیحیت تحت بازجویی قرار گرفت و در نهایت سال ۱۳۹۱ توسط اطلاعات سپاه بازداشت شد و مدت‌ها به نقطه‌ای نا معلوم منتقل شد.
گرچه او با قید وثیقه آزاد شد، اما غیابی به چهار سال زندان محکوم گردید و دادگاه تجدید نظر هم حکم دادگاه بدوی را تایید کرد و مریم که در ترکیه شاغل بود به ایران بازگشت و ٢٨ تیر ماه سال ٩٢ به زندان افتاد.

او به دلیل بلاتکلیفی و در اعتراض به حکم صادره از ششم خرداد ٩۵ دست به اعتصاب غذا زد و ١٧ خرداد ماه با وعده‌ اینکه به پرونده و مطالبات او رسیدگی می‎شود بطور موقت آزاد و به مرخصی آمد، اما بار دیگر هفتم تیر همان سال به زندان فرا خوانده شد.
این زندانی عقیدتی بار دیگر ٢۵ تیر ماه همان سال دست به اعتصاب غذا زد و بار دیگر با همان وعده‌ها از ٣١ تیر به مرخصی فرستاده شد.
اما اعتصاب‌ها وضعیت جسمی او را هر روز وخیم‌تر کرد. این نوکیش مسیحی که مبتلا به بیماری «ASD» و درد مفاصل و لرزش بدن است و همچنین چند سال پیش تحت عمل جراحی قلب نیز قرار گرفته بود. ارمغان طولانی شدن زندان و اعتصاب‌های پی در پی برای او ضعف جسمی بود که بر شدت بیماری او افزود.
وضعیت جسمی او در زندان آنقدر وخیم شده بود که مادرش در پیامی ویدیویی خطاب به مردم و مسوولان اعلام کرد وضعیت جسمی و روحی دخترش بسیار بحرانی است و «هر لحظه امکان دارد دست به کاری بزند که نباید».

مریم نقاش زرگران بارها سعی کرد علاوه بر اعتصاب غذا با نامه‌نگاری صدای اعتراض خود را به گوش مسوولان قوه قضاییه برساند و بتواند از حق آزادی مشروط استفاده کند، اما هرگز با آن موافقت نشد.
فشارها بر او زمانی زیاد شد که به وی اجازه دادند در مرخصی بماند تا تکلیفش روشن شود، اما به او فراخوان دادند و مدت زمانی هم که در بیرون از زندان بود به عنوان جریمه برایش محسوب کردند.
همزمان شدن پرونده نقاش زرگران با پرونده‏ی سعید عابدینی کشیش ایرانی آمریکایی که او نیز در اوین بازداشت شد باعث شده بود که نگاه امنیتی دادگاه‌ و اطلاعات سپاه به او بیش از حد تصور باشد و از این رو فشار بر او نیز بیش از حتی زندانیان سیاسی بود.
فشار بر او آنقدر زیاد بود که اواخر خرداد سال ۹۶ گزارش شد به طرز مشکوکی در بند نسوان توسط یکی از زندانیان عادی مورد ضرب و شتم قرار گرفت و از ناحیه پا آسیب دید.
حالا او آزاد شده و پس از چهار سال به آغوش خانواده بازگشته، اما ضعف جسمی از یک سو و از سوی دیگر فشارهای روحی و روانی است که او تا ماه‌ها با آن دست به گریبان خواهد بود تا به زندگی عادی خود بازگردد.

۱۳۹۶ تیر ۳۱, شنبه

جمهوری اسلامی ایران مواد مخدر قانونی در اختیار معتادان قرار می‌دهد

مراجع تصمیم‌‌گیرنده در ایران ‘با توزیع مواد مخدر رقیق بین معتادان موافقند’
به گزارش «محبت نیوز» حسن نوروزی، سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس ایران اعلام کرد: مقرر کردیم دولت مواد مخدر رقیق در اختیار معتادان قرار دهد تا این عزیزان بتوانند به‌ تدریج ترک کرده و بجای آن‌که جلب قاچاق‌چیان مواد مخدر شوند، از طریق مجاری رسمی نیاز خود را برطرف کنند.

وی در گفتگو با «ایلنا» ضمن اشاره به آخرین تصمیمات درباره نحوه اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر و موافقت تمامی مراجع تصمیم‌گیرنده با پیشنهاد توزیع موادمخدر دولتی، طرح توزیع مواد مخدر دولتی را مشابه آن‌چه پیش از انقلاب انجام می‌شد عنوان کرد.
نوروزی همچنین در خصوص نوع ماده توزیعی تصریح کرد: این مواد مخدر شامل‌‌ همان متادون و موادی رقیق‌تر از مواد مخدر پیشین می‌شود و اختیار تصمیم‌گیری درباره آن نیز برعهده آیین‌نامه‌ای که قرار است، توسط وزارت دادگستری و سازمان مبارزه با مواد مخدر این کشور به‌صورت مشترک تهیه شود، است. این تصمیم پس از تصویب هیات وزیران امکان اجرایی شدن خواهد یافت.
موافقان قانونی شدن مواد مخدر به کشورهایی مثل هلند، پرتغال و جمهوری چک اشاره می‌کنند که آزاد شدن مواد مخدر نه تنها باعث افزایش مصرف نشده بلکه هم شمار مصرف کنندگان و هم جرم و جنایت خیابانی مرتبط با مواد مخدر کاهش یافته است.
در ایران نیز مبارزه با موادمخدر با موفقیت همراه نبوده و به گفته روزبه کردوانی، مدیرکل آسیب های اجتماعی وزات تعاون، کار و رفاه اجتماعی از سال ۱۳۸۵ به این سو “روزانه ۷۰ تا ۱۰۰ نفر” به جمعیت معتادان کشور افزوده شده است.

دادستان کل کشور: اینستاگرام صهیونیستی و تلگرام روسی است

در حالیکه  دفتر رهبر جمهوری اسلامی و دفاتر بسیاری دیگر از مسئولان حکومت ایران در شبکه‌های اجتماعی از قبیل اینستاگرام، تلگرام و توئیتر… حضوری فعال دارند، دادستان کل کشور این شبکه ها را روسی و صهیونیستی خطاب می کند.
به گزارش «محبت نیوز» دادستان کل کشور با انتقاد از آنچه باز کردن «اتوبان شبکه‌های اجتماعی در ایران» نامید٬ گفت که «هیچ کنترلی» بر روی این شبکه‌ها وجود ندارد و تلگرام و اینستاگرام به ترتیب «روسی و صهیونیستی» هستند.

به گزارش روز جمعه ۲۹ تیر خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران٬ محمدجعفر منتظری در مدرسه فیضیه قم افزود که شکست «آمریکا٬ صهیونیست و سعودی» در مورد داعش٬ باعث شده آنها بر روی «عقاید جوانان، فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی سرمایه‌گذاری کنند».
او همچنین بدون ارائه هیچ مدرکی٬ تلگرام را شبکه‌ای «روسی» و اینستاگرام را «صهیونیستی» معرفی کرد و نسب به آنچه «خطر بزرگ نفوذ دشمن» در عرصه فرهنگ نامید٬ هشدار داد.

روایت دردناک “اشپیگل” از وضعیت مسیحیان عراق زیر سایه دولت اسلامی

“کاترین کونتز” خبرنگار نشریه مشهور اشپیگل آلمان طی سفری که به کشور عراق داشته است مشاهداتش را در زمینه جفا بر مسیحیان این کشور از سوی اسلامگرایان داعش به رشته تحریر در آورده است.
به گزارش «محبت نیوز» پیش از هجوم اسلامگرایان داعش، قراقوش ( بغدیدا) بیشترین جمعیت مسیحیان عراق را در خود جای می داد. حالا پس از سه سال اشغال، چیزی زیادی از آن باقی نمانده و ساکنین آن دارند بالا و پایین می کنند که آیا ارزش دارد این شهر را در سرزمینی که آینده روشنی ندارد از نو بنا کنند.

کشیش همچنان که در امتداد گورستانی ویران شده در شمال عراق قدم می زند صحبت می کند: “عیوکا قلب پاکی داشت و عاشق کشورش بود”، آماده می شود تا جسد مرد مرده ای را غسل دهد. مرحوم توسط داعش خفه شده است، به این دلیل ساده که مسیحی بود، همچون این روحانی.
کشیش که نامش رونی است، عبای اش را تنگ بر تن کرده، چشمانش کم سو شده است و خاموش از روی آنچه از صلیب های شکسته باقی مانده بالا می رود. هر از گاهی می توان صدای خمپاره ها را در اطراف موصل شنید، جایی که داعش هنوز در حال مقاومت است.
مسیر ما از قبرهای قدیمی می گذرد ، قبرهایی که صلیب ها و سنگ نوشته های شان توسط داعش نابود شده اند، کشیش رونی از میان گلدان های شکسته و مجسمه نابود شده مدونا قدم بر می دارد. مرد مرده در سمت چپ گورستان، در لبه بیرونی آنجا آرمیده است. داعشی ها وی را به داخل گودالی عمیق به ژرفای دو متر انداخته اند، تو گویی او چیزی جز یک تکه زباله نبوده است.
حالا پیگر عیوکا در پارچه پتویی نمدی پیچیده شده است. کنار او اجساد زنان و مردان دیگری هم هست، آنها نیز در پتوهایی خاکستری پیچیده شده اند. کشیش آنها را از قراقوش، محل زندگی شان می شناسد، می گوید: “داعش آنها را کشت چرا که آنان را کافر می دانست.”
از قراقوش به عنوان مهد مسیحیت در عراق یاد می شود. حدودن ۳۵ کیلومتری جنوب شرق موصل در امتداد دشت های نینوا؛ تا سه سال پیش ۴۰ هزار نفر اینجا زندگی می کردند، هیچ شهر دیگر در عراق موطن این همه مسیحی نبود. شهر در بین النهرین بنا شده، که میان رود دجله و فرات واقع است، و تاریخ اش به پیش از دوران بابل باز می گردد.
تا همین هشت ماه پیش داعش بر قراقوش حکم رانی می کرد مسیحیان را می کشت و تبعید می کرد، کلیساها را هتک حرمت می کرد و در پایان خانه ای شان را می سوزاند. پس از آنکه ارتش عراق مسجد اعظم و ویران شده النوری را دو هفته پیش پس گرفت، نخست وزیر حیدر العبادی اعلام کرد که روزهای داعش به شماره افتاده است.
این کشیش وظیفه خود می داند که قراقوش را احیا کند. می گوید: “ما باید اجساد را خاک کنیم تا زندگی باز گردد.” جسد ۱۱ نفر دفن نشده کف گورستان مانده است. برخی از جسدها روزگار آزگاری اینجا مانده اند، چنان که صورت شان دیگر قابل شناسایی نیست.
صبح امروز، کشیش توانست جسد عیوکا را از گودال بیرون بکشد تا بتواند با حفظ مناسبات آن را در یک قبر، جایی که همسرش در آنجا ایستاده و منتظر است، دفن کند. آنجا، کشیش برای مرده دعا می خواند، کف دست اش را بالا می برد و درخواست شفاعت می کند.

وحشت شخصی
امروزه اگر کسی بخواهد با ساکنین قراقوش حرف بزند باید به اربیل سفر کند. ظریفه باکوس، بیوه ۷۵ ساله عیوکا، نیز در اینجا زندگی می کند. زنی جذاب با حالت های منحصر به فرد در چهره، باکوس وقتی در آپارتمان اش را می گشاید هنوز لباس سیاه بر تن دارد. مقابل تلویزیون می نشیند، سریال های تلویزیونی تنها گریزگاهی است که برای او باقی مانده اند. آن روز صبح وقتی در گورستان بود هنوز می گریست و حال و هوای ایستادن و صحبت کردن نداشت. می گوید تدفین شوهرش آخرین سفر او به قراقوش بود.
براکوس به خاطر می آورد: “وقتی داعشی ها به قراقوش آمدند ما خواب بودیم. می گوید آگوست ۲۰۱۴ او و شوهرش از خواب برخواستند، در حالی که نمی دانستند تقریبا تمام ساکنین شهر گریخته اند. می گوید: “متعجب بودیم که همسایگان مان کجا هستند. بعد خیلی زود مسلمان ها در خانه را زدند و درخواست پول کردند.”
او می گوید: داعش مطالبه اش این بود که سالخوردگان یا به اسلام روی آوردند یا “جزیه”، مالیاتی ویژه، پرداخت کنند. این تنها راهی بود که می توانستند مصون بمانند، “ذمی”، به آنها گفته شد اگر پول ندهند کشته خواهند شد.
ضریفه باکوس هنوز می تواند تمام جزئیات آن سال های هول انگیز را به خاطر آورد. برخی را به صورت کاملن بی ربط بیان می کند و برخی دیگر را با طنزی منحصر به فرد. وی در قراقوش بزرگ شده و در مرکز مسیحیان منطقه در امنیت روزگار سپری کرده بود. شهر دوازده کلیسا دارد که همچون نگهبانان سنگی سر به آسمان کشیده اند، طهیرا، مرضنه، قدیس بهنام و سارا. هنوز با مهر نام آنها را ادا می کند.
می گوید: “آنها ما را مجبور کردند شمایل مدونا را زیر پا لگد کنم. باید به صلیب آب دهان می انداختم.” شوهرش خیلی زود بیمار شد و جهادی ها او را برداشتند و گفتند پیرمرد را به بیمارستان می برند. آنها باکوس را به خانه ای بردند، جایی که پیرزنی کور زندگی می کرد ، آنها دو سال و نیم در کنار هم زندگی کردند.
با آنکه در منزل شان قفل نبوده، اما جرات نداشتند از خانه بیرون بروند، انگار در زندان زندگی می کردند. باکوس از پیرزن مراقبت می کرده و آنها درباره روزگاری که آزادانه می توانستند در خیابان های قراقوش قدم بزنند خاطره تعریف می کردند. حالا مجبور بودند به انتظار بنشینند تا یکی از مردان داعش بیاید و چیزی برای خوردن و نوشیدن به آنها بدهد، زندگی آنها اساسا به انتظاری طولانی بدل شده بود، انتظار برای غروب خورشید و طلوع آفتاب.
اکتبر گذشته، زمانی که ارتش عراق به قراقوش نزدیک می شد، داعش به روی ساختمان ها و کلیساها آتش می گشاید، باکوس و مونس او تا حد مرگ به هراس می افتند. تا آن زمان، بسیار هم نحیف و ضعیف شده بودند. هفته ها از آخرین باری که مردان داعش قوتی برای خوردن برای شان آوردن بودند می گذشت. با صدایی آرام می گوید: “روی تخت نشسته بودیم، یکدیگر را بغل کرده بودیم تا با هم بمیریم.” وقتی سربازان ارتش به داخل خانه پا می گذارند هر دو با هم به گریه می افتند. ساعت ها می گریند.
از آن زمان به بعد باکوس بی خانمان می شود. می گوید: “هر چند روز، جایی جدید می خوابیدم.” روزی روی این کاناپه، روزی روی آن تخت خواب، جامعه مسیحیان در اربیل هوای یکدیگر را دارند. با داستان های از خانه رانده شدن و هراس آشنا هستند.
بازگشت یک خانواده
تعدادی از خانواده ها به قراقوش بازگشته اند. خانواده ابوش نیز یکی از آنهاست، دو برادر سالخورده به همراه همسران و پسران شان بازگشته اند.
حمزه ابوش، ۶۲ ساله، با دست هایی که شمایل دست کارگران را دارد می گوید: “کسی ما را مجبور نکرد به اینجا باز گردیم و کسی هم حمایتی از ما نکرده است.” او می گوید پیش از آن که داعش سر برسد “زندگی زیبایی” در اینجا داشته اند و ابوش ها دامداران موفقی بوده اند. اما داعش زیر آلونک های آنها تونل ساخت و تراکتورهای آنها را دزدید. شبه نظامیان اِن یو پی (واحدهای حفاظت از دشت نینوا) آب در اختیارشان گذاشته و با ژنراتور برای شان برق تولید می کند، اما چیز دیگری در کار نیست.
منزل ابوش در خیابانی ویران شده در شهر است و خانه های محله زیر رگبار گلوله سوراخ سوراخ شده اند. پرتره ای از یک قدیس بر دیوار اتاق پذیرایی آویزان است، یک دست مبل هم هست، اما کسی تلویزیون را دزدیده و کاشی ها نیز از روی دیوار ناپدید شده است. حمزه ابوش می گوید: “ما مسیحی ها بازندگان این جنگ هستیم. اما می خواهیم در اینجا زندگی کنیم.”
زنان در آشپزخانه سبزی ها را می شورند، آنها را از اربیل خریده اند، بخشی از تلاش آنهاست برای بازگرداندن حس عادی بودن به شهر ارواح. حمزه ابوش در اتاق پذیرایی نشسته است و می گوید: “پس از سقوط صدام حسین، وظیفه جامعه جهانی این بود که از اقلیت ها محافظت کند. اما هیچ کس از ما پشتیبانی نکرد.”
حمزه و همسرش ۱۱ بچه دارند، اما فقط یکی از آنها، سمر، پیش آنهاست. سمر، پسری کمرو که پیش والدین خود راحت تر است تا این که به حال خود باشد. ابوش ها عصبانی هستند و به حمایت مالی، محافظت و دولت و حکومت امید بسته اند. هر چند تا اینجا کسی کاری برای شان انجام نداده است.
حمزه ابوش می گوید: “برای ما این احساس وجود دارد که نقشه ای در کار بود تا مسیحی ها را از عراق بیرون برانند.”
او می افزاید کسی را نمی شناسد که قصد بازگشت به قراقوش را داشته باشد: “اما ما قرار است اینجا بمانیم. این حق ماست. ما پیر هستیم و اینجا خواهیم مرد، نه در کشوری خارجی و اردوگاه پناهندگان.”

۱۳۹۶ تیر ۲۳, جمعه

غریب آبادی: ما بر مبنای موازین قانونی و دینی، مجرمان مواد مخدر را اعدام می کنیم

معاون امور بین الملل ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ایران با اشاره به تلاش قاچاقچیان برای انتقال مواد مخدر از کشورهای همسایه به ایران مدعی شد: “مبارزه جمهوری اسلامی ایران با قاچاق مواد مخدر مصداق رعایت حقوق بشر است”
به گزارش «محبت نیوز»  اوایل تیر ماه پس از سال‌ها انتظار آمار معتادان در ایران از سوی «ستاد مبارزه با مواد مخدر» حدود سه میلیون نفر اعلام شد که این نشان از رشد صد در صدی اعتیاد به مواد مخدر در ایران دارد اما بر طبق بررسی هایی که بر روی اعتیاد در ایران انجام شده است، در سال ۱۳۵۷ تعداد معتادین ایران بین ۲۵۰ هزار تا ۶۳۰ هزار نفر بوده اند و همچنین بر طبق پژوهشهایی که بصورت سی ساله بر روی رشد اعتیاد در ایران انجام شده است، اعتیاد در ایران بصورت سالیانه رشدی ۸ درصدی داشته است ، بر این اساس هم اکنون تعداد معتادین کشور ۱۲ میلیون نفر تخمین زده می شود به عبارت دیگر از سال ۵۷ تا کنون شمار معتادین در ایران بصورت فاجعه باری افزایش و رشدی ۲۵۰۰ درصدی ( ۲۵ برابری) داشته است.

در همین راستا و با اوج گیری آمار تعداد معتادان به مواد مخدر در ایران، آمار اعدامهای مرتبط با قاچاق آن نیز به شدت بالا رفته است به طوریکه معاون امور بین الملل و همکاری های بین المللی قضایی ستاد حقوق بشر اسلامی با اشاره به مجازات اعدام قاچاقچیان مواد مخدر بیان کرد: “۹۰ درصد اعدام هایی که در ایران صورت می گیرد، مجازات قاچاقچیان مواد مخدر است”.
«کاظم غریب آبادی» در ادامه با اشاره به طرح گفته های حقوق بشری در زمینه اعدام مجرمان موادمخدر، از سوی کشورهای غربی علیه  ایران، گفت: “هر چه بهتر الزامات قانونی را رعایت کنیم بهانه از دست بیگانگان سلب خواهد شد، اما آیا هر چه غرب می گوید را باید درست بپنداریم ؟ آنها دنبال اغراض خاص هستند ، ما بر مبنای موازین قانونی و دینی عمل می کنیم”.
غریب آبادی همچنین درباره برخی مباحث مطرح شده درباره مجازات فعالان اجتماعی و سیاسی گفت: “همه این موارد ادعا است، بسیاری از این افرادی که نام آنها با عنوان فعال سیاسی اجتماعی مطرح می شود مجرم هستند”.
گفتنی است افزایش دست‌کم صد در صدی نرخ اعتیاد، در طی سال‌هایی بوقوع پیوسته که ایران بصورت بی‌رحمانه و شتابزده زندانیان مرتبط با مواد مخدر را اعدام کرده است. نهاد آمار سازمان حقوق بشر ایران موفق به ثبت بیش از سه هزار اعدام برای جرایم مرتبط با مواد مخدر از سال ۲۰۱۰ تا کنون شده است. طبق آمار این نهاداز ژانویه ۲۰۱۰ تا ژانویه ۲۰۱۷ تعداد ۲۹۹۳ نفر در ارتباط با مواد مخدر اعدام شدند و در سال ۲۰۱۷ نیز تا کنون بیش ۱۳۰ نفر در این رابطه اعدام شده‌اند.

وضعیت جسمی “امین افشار نادری” نوکیش مسیحی پس از اعتصاب غذا نگران کننده است

در سال‌های اخیر بلاتکلیف نگه داشتن پرونده نوکیشان مسیحی و صدور احکام سنگین و صدور وثیقه‌های سنگین روشی برای فشار مضاعف بر آنها و خانواده‎ی آنان شده است.
به گزارش«محبت نیوز» گزارش‌های رسیده از ایران حاکی از آن است که وضعیت جسمانی “امین افشار نادری” نوکیش مسیحی زندانی در اوین یک هفته پس از اعتصاب غذا نگران کننده شده است.
این زندانی مسیحی از پانزدهم تیرماه در اعتراض به رای دادگاه دست به اعتصاب غذا زد. با حکم شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست “قاضی احمدزاده” او به ۱۵ سال حبس محکوم شده است که پنج سال از آن به اتهام توهین به مقدسات و ۱۰ سال از آن به اتهام برهم زدن امنیت ملی با تشکیل کلیساهای خانگی و تبلیغ مسیحیت است.
طی یک هفته اعتصاب غذا فشار خون او به شدت کاهش داشته و وزن زیادی کم کرده است.
او سه روز بعد از اعتصاب غذا در دل‌نوشته‎ای خطاب به مسوولان قوه قضاییه جمهوری اسلامی نوشت که: «من از انجیل یاد گرفته‌ام که دشمنان خود را محبت نموده و برای نفرت کنندگان از من، طلب خیر و برکت نمایم؛ اما به راستی شما چه یاد گرفته‌اید؟»
افشارنادری در همین نامه افشا کرد او را از چشم بازدیدگنندگان و ناظران بین‌المللی مخفی نگه‌ داشته‌اند. این ناظران روز چهارشنبه ۵ جولاى ۲۰۱۷ برابر با ١۴ تیرماه ۱۳۹۶، پنجاه سفیر از کشورهاى مختلف، که به نظر می‎رسد به قصد همکارى مشترک حقوقى- قضایی به ایران سفر کرده بودند از زندان اوین در تهران بازدید کردند، اما مسوولان زندان تعداد زیادی از زندانیان را از چشم آنها مخفی کردند تا مبادا بین آنها و این سفرا و کارشناسان گفتگویی صورت گیرد.


۲۱ خرداد ماه سالجاری “هادی عسگری” به ۱۰ سال حبس تعزیری و امین افشارنادری به ۱۵ سال حبس محکوم شدند. اتهام این دو نوکیش مسیحی «اقدام علیه امنیت ملی با تشکیل کلیساهای خانگی و تبلیغ مسیحیت» عنوان شده است.
این دو زندانی مسیحی هم‌اکنون در بند چهار زندان اوین به سر می‌برند.
در سال‌های اخیر بلاتکلیف نگه داشتن پرونده نوکیشان مسیحی و صدور احکام سنگین و صدور وثیقه‌های سنگین روشی برای فشار مضاعف بر آنها و خانواده‎ی آنان شده است. همچنان “ابراهیم فیروزی” و “مریم نقاش زرگران” دو زندانی دیگری مسیحی نیز در چنین شرایطی قرار گرفتند تنها راه آنها برای رساندن صدای اعتراض خود به گوش مسوولان جمهوری اسلامی اعتصاب غذا بود که به شدت شرایط جسمی و روحی آنان را تحت تاثیر قرار دارد.

۱۳۹۶ تیر ۱۰, شنبه

اولین کاردینال سوئدی در تاریخ کلیسای کاتولیک منصوب شد

آندرش آربورلیوس، اسقف سوئدی به عضویت انجمن کاردینال‌ها منتصب گردید.
به گزارش «محبت نیوز» در طی مراسمی که در کلیسای سنت پتر در شهر رم برگزار شد “آندرش آربورلیوس” به عنوان نخستین کاردینال سوئدی برگزیده شد. او تاکید نمود هنگامی که نمایندگان هیات انتصاب به این منظور با او ملاقات کرده‌اند بسیار هیجان زده و غافلگیر شده است.

به نقل از رادیو سوئد، او گفته است: من هیجان زده هستم که تقریبن همه مردم خوشحالند. ما به عنوان یک کشور کوچک هم در یوروویژن برنده داشته‌ایم، هم جایزه اسکار را برده‌ایم و هم یک کاردینال داریم. فکر کنید که این چقدر برای “سوئد کوچک” خوب است.
این اسقف روز سه شنبه به رم رفته و می‌گوید این اتفاق برایش یک لحظه تاریخی است.
در این مراسم آندرش آربورلیوس و چهار اسقف دیگر از کشورهای مالی، اسپانیا، لائوس و السالوادور به مقام کاردینالی منتصب شدند. با اینهمه او کمی مضطرب است و اظهار امیدواری می‌کند که از عهده انجام مراسم برآید.
کاردینال یک مقام رسمی کلیسایی و بالاترین مقام کاتولیک‌ها بعد از پاپ به شمار می‌رود.

نماینده علی خامنه ای در سپاه: اختیارات “ولی فقیه” و “پیامبر” یکسان است

علی سعیدی٬ نماینده علی خامنه‌ای در سپاه می‌گوید «اختیارات» ولی فقیه با توجه به نوع نصب وی٬ با پیامبر یکسان است.
به گزارش «محبت نیوز»سعیدی این موضوع را با اشاره به این مطلب گفته که «خبرگان ولی‌فقیه را منصوب نمی‌کنند بلکه مصداق را به جامعه معرفی می‌کنند.»
به نوشته دیگربان، وی «موضع مشترک» بین امامان شیعه و ولی‌ فقیه را «مبحث تبعیت» عنوان کرد و افزود «همان مقدار که واجب است از دستور پیامبر و امامان تبعیت کرد به همان میزان واجب است که از دستورات ولی‌فقیه اطاعت کرد.»
نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه پاسداران همچنین از سخنان حسن روحانی که گفته بود «امیرالمومنین مبنای ولایت و مبنای حکومت را نظر مردم و انتخاب مردم می‌داند»٬ انتقاد کرده است.
وی گفته «در صحبت‌های مسئولین سیاسی کشور صحبت‌هایی می‌شنویم که توقع نداشتیم پس از گذشت ۳۸ سال پس از انقلاب، آقایان مواردی را مطرح کنند که با اساس مبانی فکری امام ناسازگار باشد.»
به گفته سعیدی٬ «امروز مسائلی را می‌شنویم که برخی می‌گویند باید از نو برگشته و در منابر از مبانی اصول صحبت کنیم.»